KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Egy ittas amerikai összeverekedett a Parlament őrével (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az egyik ütése eltalálta a főtörzsőrmester orrát, ezzel 8 napon belül gyógyuló, vérző sérülést okozott.

Jogerősen egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt és két évre kiutasított Magyarországról a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy amerikai fiatalt, aki április 4-én megütötte az Országgyűlési Őrség egyik tagját – közölte Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt 55 órán belül bíróság elé állította az őrizetben lévő amerikai állampolgárt. A vád szerint a 21 éves férfi aznap 2 óra körül ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni.

Az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta a férfit arról, hogy a területre nem léphet be, valamint távozásra szólította fel.

A férfi ennek ellenére többször megpróbálta a láncot átlépni, amelyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt – tudatta a főügyészség.

 

Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett – ismertették.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően elítélte a férfit és egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tárgyaláson előterjesztett büntetési indítványával is, így a vádlottat egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és két évre kiutasította Magyarország területéről – olvasható a közleményben.

MTI

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Vietnam igazságos többpólusú világrendet akar

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük