KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Gyér érdeklődés mellett, magyar sérelmek miatt, ma tüntetés volt Pozsonyban, a parlament épülete előtt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint erről korábban hírt adtunk, felvidéki magyarok a mai napra, április 19-én 15 órára tüntetést hirdettek Pozsonyba, a szlovák parlament elé. Az utóbbi időben ugyanis több, a felvidéki magyarságot sértő, kifogásolható megnyilvánulás is történt Szlovákiában.

A pontot az i-re Boris Kollár házelnök szavai tették fel, melyeket április 10-én egy vitaműsorban mondott el. A szlovák parlament elnöke ekkor kijelentette, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Putyin orosz elnök segítségével felparcellázza Szlovákiát.

E minden alapot nélkülöző rágalmazást Németh Titus polgári aktivista sértőnek és igaztalannak találta, ezért hirdette meg mára a tüntetést, amely igen gyér érdeklődés mellett meg is valósult. A helyszínen készült fényképfelvételek alapján legfeljebb két tucat tüntető (és két rendőr) jelent meg 15 órakor, amely negyed négykor már véget is ért.

A tüntetésen Samu István felolvasta Gyimesi György szlovákiai magyar országgyűlési képviselő levelét, amely szerint Boris Kollár és társai felelőtlenül szítják a feszültséget szlovákok és magyarok között.

Megállapítható, hogy a tüntetés – noha jó szándéka vitathatatlan -, a mindössze két tucat tüntető megjelenésével célját nem érhette el. Sikertelenségével semmi esetre sem használt a jó ügynek. A szervezési hibák, amatőr hozzáállás inkább ártott, mint használt az egyébként jó ügynek. Az a tanulság mindenesetre levonható, hogy egy tüntetést meghirdetni, majd minden rászervezés nélkül várni, hogy lesznek-e spontán részt- vevők vagy sem: eredményre nem vezethet.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró
Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Kiemelt kép: TASR

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  "Új korszak": Ferenc pápa bejelentette, hogy a Vatikán együttműködik a szabadkőművesekkel

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük