KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Franciaországban a jobboldali elnökjelöltek között Eric Zemmour az élre ugrott

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

Franciaország egyik legszebb látnivalójának a sok közül, Normandiában, La Manche megyében, Párizstól néhány kilométerre, a tengerből kiemelkedő szikla tetején álló Mont-Saint-Michele apátság tekinthető.

A legenda szerint 708-ban Avrandes püspökének, Szent Aubertnek megjelent Szent Mihály arkangyal és megparancsolta, hogy az említett sziklán építsen kolostort. Nos, ennél megfelelőbb helyet nem is találhatott volna egy konzervatív államfő-jelölt első szabadtéri kampánybeszédének megtartására.

Mert Eric Zemmour, az általa csak nemrég alapított Reconquete (Visszahódítás) mozgalom elnöke, egyben az április elnökválasztás egyik esélyese, itt tartott szabadtéri beszédet most szombaton, február 19-én. A konzervatív publicista és politikus beszédében Franciaország régi nagyságát és keresztény értékeit hangsúlyozta, melyeket  – szerinte –  vissza kell állítani, egyben bemutatta mozgalma  új alelnökét, a Marine Le Pentől hozzá átpártolt Nicolas Bayt. Zemmour beszédében kiemelte, hogy a nemzeteknek önvédelmi harcot kell folytatniuk önmaguk védelmében, függetlenségük és identitásuk megőrzéséért. Kifejtette, hogy Franciaország szenved Macron uralma alatt, aki  – szerinte  -, „a semmi jelöltje,”  az országot pedig a tömeges bevándorlás és a politikai iszlám fenyegeti. Kijelentette, hogy mindig is az „alárendelődő Franciaország” víziója ellen fog küzdeni. A jobboldal támogatóit egységre szólította, kérve, hogy tegyék félre ellentéteiket és személyes ambícióikat, s így lépjenek fel a baloldal és Macron ellen.

Említenünk kell, hogy noha az Ifop által egy nappal korábban, pénteken készített felmérés szerint Macron jelenlegi elnök 25 % körüli támogatottságával még mindig őrzi első helyét az áprilisi elnökválasztás első körének szereplői között, a jobboldali jelöltek esélyességi sorrendje megváltozott.  Közülük az első helyre Zemmour jött fel, 16,5 % körüli várható eredménnyel, Marine Le Pen pedig a jobboldaliak között visszacsúszott a második helyre, 16 % körüli várható eredménnyel. Végül a Köztársaságiak jelöltje, Valérie Pécresse következik 15 % körüli támogatottsággal.

A baloldali aspiránsok, – Jean-Luc Melenchon, Yannick Jadot, Fabien Roussel, Christine Taubira és Párizs szocialista főpolgármestere Anne Hidalgo – elenyésző, 2 és 10 % közötti támogatottságot mondhatnak magukénak.

Kétségtelen, hogy francia elemzők Eric Zemmour további erősödését, mind nagyobb támogatottságát tartják várhatónak. Ha pedig a választók elfogadják Zemmour egységre szóló felszólítását és döntően mögötte sorakoznak fel, akkor Macron jelenlegi elnök mellett Zemmour lehet a másik jelölt, aki a második elnökválasztási fordulóba jut. Akkor pedig már megtörténhet az, amit mi, magyar nemzeti konzervatívok is várunk, hogy Franciaországot „visszahódítják” a franciák. Érdeklődéssel várjuk a további fejleményeket.

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: