KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: Április 3 vasárnap: választás és népszavazás

Ebben a 2022-es évben aligha adódik még egy olyan fontos nap a belpolitikában, mint a most következő, április 3-i vasárnap. Nyugodtan nevezhetjük e napot sorsdöntőnek!

Ezen a napon tartjuk az országgyűlési képviselői választásokat, s noha soha és semmikor nem mindegy, hogy melyik politikai oldal győz és melyik veszít, ez a mostani választás valóban sorsdöntő lesz. A két, biztosan parlamentbe jutó pártszövetség egyfelől a Fidesz-KDNP, másfelől a hat párti (DK, Párbeszéd, Momentum, LMP, Jobbik, MSZP) tömörülés. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutya Párt aligha fogja elérni a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 %-ot, azaz várhatóan a futottak még mezőnyét jelentik majd.

Na de nézzük, miért is lesz sorsdöntő az április 3-i választás?

Azért, mert sokak véleményes szerint e napon a létezés, a megmaradás, illetve a nemzeti felszámolódás kérdésében döntünk majd mi, választók. A létezés, a MAGYAR MEGMARADÁS letéteményese a Fidesz-KDNP pártszövetség, élén az utóbbi évszázadok legtehetségesebb, egyben nemzeti elkötelezettségű politikusával, Orbán Viktorral. Azt, hogy a Fidesz-KDNP mire képes: nem kell bemutatni! E pártszövetség 2010-től számítva három választáson is 2/3-al győzött, azaz 2014-ben és 2018-ban is. A baloldali, Gyurcsány-Bajnai kormányok által a tönk szélére sodort, eladósított, munkanélküliséggel megvert országot vettek át, s azt kitartó és szívós munkával prosperáló, életerős, jövőbe néző országgá tették. A kérdés tehát most, április 3-án először is az, hogy a választók ennek a Fidesz-KDNP pártszövetségnek, – élén Orbán Viktorral – szavaznak-e folytatást, Magyarországnak megadva a létezés lehetőségét, avagy a hat párti moslékot juttatják kormányzati pozícióba, élén a korábban már megbukott Gyurcsány Ferenccel?

Akik e pontnál felkapják a fejüket, és Márki-Zay Pétert hiányolják, azokat nyugtassuk meg: ez a tehetségtelen, semmilyen téren oroszlánkörmöket nem mutató politikus, – a valószínűtlen hat párti győzelem esetén sem lesz miniszterelnök! Hogy miért nem? Azért, mert Gyurcsány Ferenc pártja, a DK lesz a felsorolt hat párt közül vitathatatlanul a legerősebb, s ebben az esetben e párt, vagyis a DK jelölhetne miniszterelnököt. Ugye nincs ember, aki arra gondolna, hogy a DK ezt a tehetségtelen figurát, Márki –Zayt jelölné miniszterelnöknek? Egészen biztos, ebben a nem várt esetben Gyurcsány hagyná, hogy a választásokig terjedő időben ez a politikai antitalentum, ez a zöldségeket beszélő élőlény legyen a boxzsák, akit a nemzeti oldalról ütnek-vágnak, de amikor jelölésre kerülne sor, akkor helyette előlépne Gyurcsány. Ez azonban csupán egy elvi lehetőség. A kérdés tehát így tehető fel: Fidesz-KDNP az élén Orbán Viktorral, vagy a hat párti moslék, élén Gyurcsány Ferenccel?

Ez is érdekelheti:  Bayer: Mi a rossebért támadt volna meg Moszkva egy kijevi gyerekkórházat?
EZ AKÉRDÉS: VÁLASSZATOK!

A legújabb történések azt a korábban nem létező választási lehetőséget is biztosítják, hogy a béke és megmaradás mellett voksolnak-e a választók (Fidesz-KDNP) vagy pedig az orosz-ukrán háborúba Magyarországot belekeverő hat párti moslékra! Nagyon nem mindegy!

S hogy április 3 sorsdöntő napként még nagyobb jelentőséget kapjon: a választásokkal egy időben történik majd a népszavazás a gyermekvédelmi törvényről is! Azaz e napon döntünk arról (NÉGY NEMMEL SZAVAZVA) hogy a gyermekeink és unokáink az eddigi, kétezer éven át jól bevált családmodell szerint élhetik-e az életüket, vagy ellenkezőleg, életükbe belép a pedofilia? Nagyon nem mindegy!

A szerző nyugd. jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök (fb)Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük