KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr.Polgárdy Géza: A NATO-tagországok ki akarják provokálni a harmadik (esetleges atom) világháborút

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Valami nagyszerű dolog, hogy a főtitkár többször is kijelentette: A NATO nem kíván beavatkozni az orosz-ukrán háborúba. Jens Stoltenberg egy felelős NATO tisztviselő, megfontolt szavaival csak egyetérteni lehet. Végtére is a NATO egy védelmi szövetség: ha valamelyik NATO-tagországot katonai támadás érné valamely más ország vagy országok részéről, az összes NATO-tagországnak kötelessége a magtámadott tagország segítségére sietni.

Igen ám, de Ukrajna nem NATO-tagország, s személyes elképzeléseim szerint az a jó, ha nem is lesz az! Mert tán mondanom sem kell, hogy ezeket a sorokat a már két hónapnál is hosszabb ideje tartó orosz-ukrán háború és az váltotta ki belőlem, hogy egyre másra hallani: mely országok (pld. csehek, lengyelek, németek és persze amerikaiak, stb.) milyen fegyverekkel támogatják Ukrajnát.

Ez bizony az oroszok oly mértékű hülyének nézése, hogy az egyszerűen felháborító.

Ezek a NATO-tagországok tehát agyon támogatják  fegyverekkel Ukrajnát, de ezt a világért sem mint NATO-tagországok teszik. Nem és nem! Nap nem múlik el, hogy valamelyik NATO tagország ne szállítana fegyvereket és hadianyagot Ukrajnának.

DE HANGSÚLYOZOM: EZT NEM A NATO ÉGISZE ALATT TESZIK, MÉG VÉLETLENÜL SEM!

Szeretném itt megemlíteni, hogy az oroszok, – ha akarnak,- képesek némi türelmet, önuralmat tanúsítani és nem rögtön, nem azonnal rontanak ajtóstul a háznak. Mi sem jobb példa erre, mint az, hogy az oroszországiak évek óta tűrték, hogy nemzettestvéreiket, Donbasz és Luhanszk területek orosz lakóit, halomra gyilkolják az ukrán soviniszták! Egyszer aztán elfogyott a türelmük, s lett is belőle hadd el had.

A helyzet kísértetiesen hasonlít a mához: ezek a farizeus, szemforgató nyugati országok NEM MINT NATO SZÁLLÍTANAK FEGYVEREKET UKRAJNÁNAK, ÁH DEHOGY!

Ők ezt, NOHA tagjai a NATO-nak, de a NATO-tól teljesen függetlenül, önállóan teszik.

De hát jóemberek!

Ha merő véletlenségből orosz szemüvegen át szemléljük  az eseményeket: NEM TELJESEN MINDEGY, HOGY CSAK NEM AZ ÖSSZES NATO-TAGORSZÁG FEGYVEREKKEL TÁMOGATJA UKRAJNÁT, DE EZT NEM A NATO ÉGISZE ALATT, HANEM TELJESEN ÖNÁLLÓAN TESZIK? MERT DEHOGYIS MINT NATO LÉPNEK FEL OROSZORSZÁG ELLEN! ÁH, DEHOGY! AZ IS ALJAS, AKI ILYET MERÉSZEL FELTÉTELEZNI!

Ám Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egyértelművé tette: ha ez így folytatódik, ha csaknem az összes NATO tagország (MAGYARORSZÁG NEM, MERT MI KIVÉTELEK VAGYUNK!) OROSZORSZÁG HÁBORÚS ELLENSÉGÉT, UKRAJNÁT TÖMIK FEGYVEREKKEL: ez bizony kiváltja Oroszország rosszallását, s ezt ők úgy tekintik, hogy az ukránokat fegyverarzenállal ellátók beléptek a háborúba, mégpedig Oroszország ellen.

Mindez kiválthatja a harmadik világháborút, esetleg az atomháborút! Már csak azért, hogy forrófejű nyugati fegyverszállítók rádöbbenjenek: a tűzzel játszanak! Mert ha az oroszokat rákényszerítik: akármi előfordulhat! Ez nem játék a szavakkal! A NATO nem avatkozik be intézményesen, csak az egyes NATO-tagországok önállóan?

Jóemberek! Még nem késő! Döbbenjetek rá, hogy az egyetlen helyes magatartás ebben a helyzetben az, amit mi, magyarok tanúsítunk! Étellel, itallal, szállással, stb. segítjük a menekülteket, de sem fegyvert, sem katonát nem adunk az ukránoknak! Miért? Mert szeretnénk kimaradni ebből a konfliktusból, amelybe az ukránoknak fegyvert küldők, már nyakig benne vannak! Most még nem késő, ha a nyugati világban vannak még gondolkodó elmék (is) nem csak vakok és süketek, akkor tessék befejezni az egyik háborús fél, az ukránok folyamatos felfegyverzését! Mert könnyen lehet, hogy elérkezik egy pillanat, amikor az oroszok már nem hagyják beteljesülni a dolgok menetét, s az ukránokat fegyverek arzenáljával ellátókat esetleg megkínálják egy-két rakétával! Ugyan ők, az oroszok sem akarják ezt, de nem lenne helyes őket erre rákényszeríteni! Adott esetben ugyanis az atomháborút sem lehet teljesen kizárni!

Ugyan kinek van szüksége erre?

A szerző nyugd, jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Lavrov valósnak nevezte az atomháború veszélyét

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: