KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: A franciák „kötelező szolidaritást” várnak az EU-tag országoktól, de miért nem az olajban gazdag muszlim országoktól várják el ezt?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU Tanácsának soros elnökségét betöltő Franciaország ismét elővette az ezerszer lejátszott lemezt, s a közös európai menekültügy megoldására a kvóta rendszert erőlteti. Szerintük az uniós külügyminiszterek nemrég volt kétnapos tanácskozásán erről informális megállapodás is született…

A Franciaország által javasolt „kötelező szolidaritás” azt jelentené, hogy az EU első országába érkező migránsokat elosztanák a többi tagállam között. Migránsokat befogadni nem lenne kötelező, de azok az országok, amelyek ezt megtagadják, nagyon jelentős támogatást fizetnének, az un. frontországoknak, meg azoknak, akik befogadnak migránsokat.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy a „kötelező szolidaritás” így minden EU tagállamra kötelező lenne. Az már a mi megfogalmazásunk, hogy az EU tagországok választhatnának: vagy fizikailag befogadják a migránsokat, vagy nem, de akkor viszont fizetniük kell. Tehát a szolidaritásnak kötelező kell lennie.

Az azóta tett nyilatkozatok azonban minderről korántsem egységesek. Ausztria brüsszeli képviseletének szóvivője például egyértelműen kijelentette, hogy ez a francia terv nem egyezik Bécs álláspontjával, mert Ausztria nem ért egyet a „kötelező szolidaritással”. Az új balliberális német kormány belügyminisztere, Nancy Faeser ellenben a kötelező szolidaritás mielőbbi bevezetése mellett foglalt állást. Gerhard Karner osztrák belügyminiszter a befogadást elutasító országok szövetségéről beszélt. Mint az Osztrák Néppárt politikusa sokkal inkább a külsőhatárok megvédésének szükségességét hangoztatta. Egyben emlékezte- tett az EU 16 országának (köztük Magyarországnak) az Európai Unióhoz intézett kérésére, amely a határzárak finanszírozását kezdeményezte. Aztán például a dánok úgy nyilatkoztak, hogy ugyan támogatják a kötelező szolidaritást, de magukra nézve semmiféle áthelyezési szabályt nem fogadnak el.

Egyes sajtóforrások szerint a 27 tagállamból mindössze 12 fogadja el a „kötelező szolidaritás t” ….

Bennünk pedig ismételten megfogalmazódik a kérdés: vajh miért a nem muzulmán Európa országainak kell „kötelező szolidaritást” vállalniuk a kontinensünkre áradó óriási muzulmán tömegekkel? Ráadásul úgy, hogy az olajban gazdag muzulmán országok a probléma kapcsán a fülük botját sem mozdítják sem az önkéntes, sem a kötelező szolidaritás jegyében! Pedig talán indokolt lenne az, hogy a területükön kitermelt olaj révén dúsgazdag muszlim országok elsőként siessenek hitsorsosaik megsegítésére. Nem is értem, hogy mindez érvként miért nem szerepel a franciák által noszogatott és „kötelező szolidaritásra” buzdított, ám annak ellent álló országok érvrendszerében? Például így: előbb az olajban gazdag muszlim országok vállaljanak kötelező (vagy önkéntes) szolidaritást az olajban szegényebb, meg nehezebb sorsú muszlim országokkal. Aztán (utánuk) majd jövünk mi a segítségben, olajban ugyancsak szegény, nem muszlim országok.

Ez is érdekelheti:  Dr. Bene Gábor: Ki tehát a Magyarok Istene? - A WEF egyre ellenségesebb a kereszténységgel

Mi, magyarok évek óta, következetesen elutasítjuk a migránsok befogadását, de nem az afrikai és ázsiai országokkal kapcsolatos „önkéntes szolidaritás t”. Bizonyság erre a Hungarian Helps, melynek keretében Magyarország csaknem erején felül segíti a segítségre szoruló afrikai és ázsiai országokat, természetesen ott ahol a baj, a szükség felmerül! Mert mi, a Nyugat-Európa nálunk jóval gazdagabb országaival szemben, nem a bajt akarjuk ide, mihozzánk importálni, hanem ott akarunk segíteni, ahol a baj felmerül!

MERT EZ AZ ÉSSZERŰ, EZ A LOGIKUS!

 A szerző nyugdíjas jogász, közgazdász, szociológus, de aktív közíró

Forrás: Polgárdy Géza blogja

Kiemelt kép: Rob Stothard/Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük