KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dr. Polgárdy Géza: A francia elnökválasztáson papírforma győzelem lesz (magánvélemény)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Most vasárnap, április 24-én lesz a francia elnökválasztás döntő, második fordulója. Az április 10-én volt első forduló két legjobb eredményt elért résztvevője, Emmanuel Macron jelenlegi államfő, és a lassan „örök riválisának” nevezhető Marine Le Pen versenyez majd egymással. A helyzet rém egyszerű, aki több szavazatot kap, az nyer. Most már itt a végső döntés ideje, aki kettejük közül több szavazatot kap, az lesz a Francia Köztársaság államfője a következő öt évben.

Marine Le Pent pedig azért nevezhetjük Macron „örök riválisának”, mert legutóbb a 2017-es elnökválasztás második fordulójában is ők ketten léptek szorítóba, s akkor is Macron győzött. Amint, – számomra sajnos! – most vasárnap is Macron fog győzni. Azért „sajnos” mert Macron liberális pénzember, aki mielőtt politikai pályára lépett volna, banki tisztviselő volt. Akinek sem kül- sem belpolitikájával nem tudtam és tudok egyetérteni.(Persze tudatában vagyok annak, hogy a franciaországi választások a franciák ügye, és nem az enyém. De mégis! Véleményt mondani azért csak szabad. S aki itt, Európában bevándorlás párti, az a magyar patrióták számára csakis és kizárólag ellenség lehet. Olyan mértékben ellenség, hogy az nekünk, echte európaiaknak a létét is megkérdőjelezi…)

A mostani elnökválasztás mondhatni hónapok óta téma Franciaországban, s arra még nem akadt példa, hogy bármely közvélemény-kutatás ne Macron győzelmét hozta volna ki.

A papírforma tehát régóta az, hogy Macron ismét győzni fog Marine Le Pen ellenében, amint 2017-ben is, talán nem akkora (óriási) különbséggel.

Számomra megfejthetetlen talány, hogy ez a liberális, – valahai pénzember – Macron mit csinál olyan jól, hogy még véletlenül sem merül fel a francia politikai elemzők körében az a lehetőség, hogy akár Le Pen is nyerhetne. Nem és nem! Mintha le lenne zsírozva Macron győzelme. Vajon mit csinál Macron olyan jól, hogy 2017-ben is egyértelmű volt a győzelme és most, 2022-ben pontosan ugyanolyan biztos?

Ez is érdekelheti:  Ukrán "wall-streeti" Köztársaság: az ukrán államiság jövője

Papírforma? Igen az, de miért?

Mit csinál Marine Le Pen olyan rosszul, hogy most, előzetesen még csak megkérdőjelezni sem lehet Macron majdani győzelmét? Mi az, vagy mik azok a tényezők, amely, vagy amelyek miatt ilyen egyértelműen Macron javára billen a mérleg?

E kérdés megfogalmazásakor óhatatlan annak felvetése, hogy az un. „sárga-mellényes,” olykor zavargásokba forduló tüntetések résztvevői vajon hová lettek? Amikor e tüntetések nem csak Párizsban, de más nagyvárosokban is zajlottak, s kifejezetten Macron politikája ellen vonultak a franciák, talán fel sem vetődött, hogy mire az újabb elnökválasztásra kerül sor, a Macron ellen fellépő másik jelöltnek szinte a nullával lesz egyenlő választási esélye a győzelemre. Az utca embere ilyen gyorsan felejtene? Hiszen e sárgamellényes, sok résztvevőt megmozgató tűntetések nem azért voltak, mert az átlagemberek oly mélységesen elégedettek voltak elnökük, Macron politikájával!

Ha pedig ez így van, akkor közben mi az, ami megváltozott?

Lényegében semmi! De hogy az ellenkező kérdést is feltegyük, mi volt az, amit Le Pen akkor, 2017-ben ennyire rosszul csinált és mi az, amit ma, 2022-ben ugyancsak ilyen rosszul csinál? Miért van az, hogy egyáltalán nem szoros a két jelölt között a verseny, hanem ennyire Macron felé húz a mérleg?

Már írtam fentebb, de most megismétlem: megfejthetetlen talány!

 

Forrás: Polgárdy Géza Blogja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük