KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donyeck városát ágyúzták éjfél után az ukránok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szilveszter ide vagy oda, az ukránok az oroszországi Donyeck városára mértek tüzérségi csapást nem sokkal helyi idő szerint éjfél után – közölték a helyi hatóságok arra szólítva fel a lakosságot, hogy keressenek menedéket.

Áldozatokról is beszámoltak, miután a városközpontot „masszív sortűz” érte – közölte a TASZSZ hírügynökség a mentőszolgálatokra hivatkozva.

A Donyecki Népköztársaság (DPR) vezetője, Denisz Puszilin helyi idő szerint hajnali 1 óra körül közleményt adott ki, amelyben azt mondta, hogy legalább hét ember megsérült. Hozzátette, hogy Ukrajna több rakétavetőt is bevetett a városra mért csapásokhoz. „Mindenkit arra kérek, hogy maradjon óvóhelyeken” – írta Pusilin a Telegramon. „A tüzelés bármelyik pillanatban újraindulhat”.

A közösségi médiában közzétett, nem ellenőrzött videókon több robbanás látható. A lakosok arról számoltak be, hogy nem sokkal éjfél után hangos robbanásokat hallottak.

Más videókon sérült lakóházak és égő járművek láthatók.

A támadásra azután került sor, hogy Ukrajna szombaton Belgorod városára mért tüzérségi csapást, aminek következtében 24-en meghaltak és 109-en megsebesültek.

Az orosz védelmi minisztérium szerint Kijev kazettás bombát használt, hogy „előre megfontolt terrorcselekményt” hajtson végre civilek ellen. Moszkva szombatra az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte. Vaszilij Nebenzia orosz megbízott az ENSZ-ben tartott beszédében kijelentette, hogy amerikai és brit „tanácsadók” segítettek Ukrajnának a belgorodi csapások megtervezésében.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  „Késhegyre a magyarokkal! Aki nem menekül el, az lesz első!” – újabb magyarellenes kirohanás Kárpátalján

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük