Bank of America: készülünk az Egyesült Államok adósságtörlesztési csődjére

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Donald Tusk boszorkányüldözéssel vádolja a lengyel titkosszolgálatot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Image copyright EPA. Sok európai uniós zászló volt látható a támogatók tömegében, akik Donald Tusk-ot fogadták, mikor megérkezett Lengyelországba

Az Európai Tanács elnöke és szülőhazája kormánypártja közötti viszályt csak tovább fokozta az a “boszorkányüldözés”, ami ellene indult az országba érkezéskor.

Donald Tusk-ot beidézték, hogy bizonyítékokkal szolgáljon egy titkos nyomozáshoz. Támogatók tömege kísérte őt a varsói központi pályaudvartól az ügyészség hivataláig.

Tusk volt Lengyelország miniszterelnöke 2007-2014-ig. Pártja, a Polgári Platform ma a legnagyobb ellenzék. Legfőbb riválisa akkoriban a *nacionalista Jog és Igazságosság Párt (PiS) volt, amely ma a hatalmon van.

*(nationalist kifejezés az MSM szóhasználatában egyértelműen nem ’hazafi, nemzeti’ értelemben használatos.: Ford.)

Jaroslaw Kaczynski, a PiS vezetője Tusk-ot tartja politikai felelősnek a 2010-es oroszországi Szmolenszkben történt repülőgépszerencsétlenségért, amely megölte Jaroslaw Kaczynski ikertestvérét, Lech Kaczynski-t és még további 95 személyt.

A kormány azzal is vádolja Tusk-ot, hogy EU tisztségével visszaélve beavatkozik a lengyel belügyekbe.

Image copyright EPA * Mr Tusk’s detractors were also in evidence as he arrived in Warsaw – Tusk becsmérlői is jelen voltak, amikor Varsóba érkezett

*(tipikus média trükk: érdemes a két kép közötti különbséget megnézni, amely erősen árulkodó. Itt ketten vannak, a másikon meg egy tömeg, amúgy pedig a Tusk bírálói csak becsmérlők lehetnek, valami ilyesmit nevez Gerard Menuhin az Új Világrend Hazugságainak.: Ford)

A múlt hónapban Lengyelország volt az egyetlen a 28 tagállam közül, aki nem szavazta meg, Tusk újraválasztását az Európai Tanács Elnökének. A lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo látható haraggal fogadta Tusk újabb, két és fél éves megbízatását.

Smolensk tragedy continues to haunt Poland

Donald Tusk row leaves Poland isolated in EU

Most egy vizsgálat részeként kérdéseket tesznek fel Tusk-nak az ország katonai kémelhárítása (SKW) előző két vezetőjével kapcsolatban az ügyben, hogy azok túllépték hatáskörüket és beleegyeztek idegen szolgálatokkal való együttműködésbe 2010-2013 között.

Jelentések szerint a sarkalatos pont az, hogy Tusk, akkori miniszterelnök engedélyezte az állítólagos együttműködést az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSB)

“Semmi kétségem afelől, hogy ez a politikai boszorkányüldözés,” – mondta Tusk.

A megoldás a “nép kezében” van – tette hozzá az AFP hírügynökség szerint.

Fordította: Urthvas Bethad

From the section Europe
http://www.bbc.com/news/world-europe-39642914

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Donald Tusk boszorkányüldözéssel vádolja a lengyel titkosszolgálatot

  1. Kíváncsian várom a katyni II. szerencsétlenség újravizsgálatának eredményét, amiben – ezek szerint – Tusknak bizonyítható a hazafiatlan, sőt, hazaáruló tevékenysége.

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: