KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Marhaság Németországot rablóállamnak nevezni – mondja a német pénzügyminiszter

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Finance Minister Wolfgang Schaeuble. © Stefanie Loos / Reuters

A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble, élesen reagált azokra a vádakra, amelyek azt állították, hogy Németország egy „gazdasági rablóállam,” amely aláássa az Európai Unió stabilitását.

A minisztert a CNBC televízió kérdezte a brit médiában megjelent beszámolókról, amelyek Németországot azzal vádolják, hogy csak saját hasznával törődik és figyelmen kívül hagyja a szomszédait.

“Az Egyesült Királyságban van néhány tollnok, aki marhaságokat ír, már tisztelettel,” válaszolta Schaeuble.

“Marhaságot mondott?” kérdezte a műsorvezető

“Igen, Nem tetszik nekem,” mondta Schaeuble.

Schaeuble wants to convince Trump that Germany’s trade surplus is good for America

Matthew Lynn cikkéről beszéltek, amely (a) The Telegraph-ban jelent meg, és úgy írja le Németországot, mint, “a jelenlegi legnagyobb fenyegetését a világgazdaság stabilitására,” sokkal nagyobb fenyegetést, mint a Brexit, vagy az USA elnőkének, Donald Trump-nak a “fafejű védővámrendszere.”

“Németország kereskedelmi többlete minden egyes hónapban csúcsot dönt, és hatalmas mértékű, eléri a GDP 9%-át. Gyakorlatilag Németország gazdasági rablóállammá vált, lefölözi szomszédjai iparát, hatalmas tőkeáramlást idéz elő és aláássa a pénzügyi rendszer egyensúlyát. Itt az ideje, hogy a világ többi része felálljon és Németország megrendszabályozását követelje,” írta az újságíró.

Trump, ez év elején szintén bírálta Berlint a 253 milliárdos kereskedelmi többletéért, arra figyelmeztetve, hogy esetleg megemeli a Németországból importált áruk vámjait.

Hétfőn Peter Navarro, a Fehér Ház új kereskedelmi tanácsának vezetője, kétoldalú megbeszélésekre hívott fel, hogy csökkenthessék az USA kereskedelmi hiányát Németországgal szemben.

“A kereskedelmi politika az Európai Unió felelőségi körébe tartozik,” válaszolta a Német Gazdasági Minisztérium.

Washingtoni látogatása alatt a német pénzügyminiszter megvédte országának hatalmas kereskedelmi többletét. Schaeuble visszautasította az USA vádjait, hogy országa tisztességtelen kereskedelmi politikát folytat, és sürgette Trump elnököt, hogy továbbra is *vegyen részt a kereskedelem liberalizációjában

*(a Trump által elutasított TTIP.: Ford.)

Russia Today

Fordította: Urthvas Bethad

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

2 thoughts on “Marhaság Németországot rablóállamnak nevezni – mondja a német pénzügyminiszter

  1. Nem ez az angol újságíró az egyetlen, aki így gondolja. A NIF egy régebbi cikkében is egyértelműen állították, hogy kizárólag csak Németország jár jól az Unióval. Ez meglátszik az agresszív EU politikán is, amit Merkel irányít.

  2. „Marhaság Németországot rablóállamnak nevezni – mondja a német pénzügyminiszter”
    Pedig igaz – főleg mióta egyre több a zsidó vezető Németországban.
    H.B.
    „A keresztény Európában egyetlen idegenszerű elem van és az a zsidóság. Alig szabadultak meg az európai népek az izlám hatalmától, most ismét a zsidó nép az, amely lázas izgatottsággal és ernyedetlen tevékenységgel azon merész tervet erőlködik megvalósítani, hogy az európai népek felett az uralmat megszerezze és azokat rabigába hajtsa.’ “ (7)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: