KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dollármédia: ennyit kaszáltak a főszereplők a tavalyi bukott választáson (+videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A 2021-es évhez képest megtízszerezte a profitját az EzaLényeg lapcsoportot kiadó Oraculum 2020 Kft., ami 25,6 millió forint adózott nyereséget jelentett a tulajdonos Páva Zoltánnak. Figyelemre méltó, hogy a cég 2022-es 1,8 milliárd forintra rúgó bevételei nagyjából megegyeznek azokkal az összegekkel, amelyek külföldről érkeztek a vállalkozáshoz.

A tavalyi, választási évben a bevételét és a profitját is megsokszorozta a guruló dollárokból finanszírozott EzaLényeg médiabirodalom kiadójának tulajdonosa, a Gyurcsány Ferenc bizalmát élvező, a Demokratikus Koalíciónak is dolgozó Páva Zoltán.

A baloldal történelmi fiaskóját hozó esztendőben ugyanis az Oraculum 2020 Kft. 25,6 millió forintos adózott nyereségre tett szert, ami ezer százaléka a 2021-ben elkönyvelt két és félmilliónak.

Eközben az értékesítésből származó bevételeik nagyjából háromszorosára nőttek egy év alatt: a 2021-ben elért 667,1 millióhoz képest tavaly már nettó 1,8 milliárd forintra rúgtak. Mindezt ráadásul úgy érték el, hogy mindösszesen két munkavállaló dolgozott a cégnél, fejenként tehát nagyjából 900 millió forintnyi bevétel jutott.

Figyelemre méltó, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentése szerint ugyanebben az időszakban az 1,8 milliárdos összeggel nagyjából azonos nagyságrendű utalások érkeztek Páva cégéhez az amerikai, Korányi Dávid-féle Action for Democracytól, és a vele azonos célokkal működő svájci alapítványtól. A két szervezeten keresztül érkező mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénzből közel ekkora rész jutott a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat cégcsoporthoz is.

Az Oraculum 2020 Kft. mellett Páva feleségének cége is igencsak jó eredményt ért el. A Páva Hajnalka Gyöngyi tulajdonában álló, üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó MPSP Consulting 2021-ben 298,3 millió forint nettó árbevételt ért, amelyet 2022-ben, a kampányévben 443 millió forintra növelt. Ez a cég elmúlt hat évének legjobb eredményét is jelenti.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Karácsony Gergely és politikustársai a Lánchídon (Forrás: Videa)

One thought on “Dollármédia: ennyit kaszáltak a főszereplők a tavalyi bukott választáson (+videó)

  1. EZ IGAZ. DE AZ A MONDÁS IS IGAZ MISZERINT BAGOLY MONDJA A VÉRBNEK…….

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: