KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Dmitrij Medvegyev: Moszkva fegyvereket szállíthat Washington bármely ellenségének

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szimmetrikus válaszként Ukrajna Oroszország elleni fegyverkezésére Moszkva fegyvert szállíthat az Egyesült Államok bármely ellenségének, tekintet nélkül annak státusára – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese csütörtökön a Telegramon.

Medvegyev arra reagált, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő szerdán a világ vezető médiumainak képviselőivel Szentpéterváron megtartott találkozóján kijelentette: Moszkva lépéseket vett fontolóra arra válaszul, hogy Kijev az Oroszország elleni csapásokhoz nyugati fegyvereket kap. Putyin szerint az egyik lehetséges opció a hasonló orosz fegyverszállítás a világ olyan régióiba, ahonnan „érzékeny csapásokat” lehetne indítani nyugati országok létesítményei ellen.

„Ez nagyon jelentős változás külpolitikánkban”

– hangsúlyozta Medvegyev.

A volt elnök és kormányfő szerint „a jenkik és európai nyáladzó kutyáik” úgy gondolják, hogy nekik jogukban áll bármilyen fegyvert átadni Ukrajnának, más országok pedig nem segíthetnek Oroszországnak.

„Hadd tapasztalja meg most az USA szövetségeseivel együtt az orosz fegyverek közvetlen bevetését harmadik felek által. Ezek bárkik lehetnek, akik Pindosztánt (az Egyesült Államok lekicsinylő gúnyneve) és társait ellenségüknek tekintik. Függetlenül politikai meggyőződésüktől és nemzetközi elismertségüktől”

– fogalmazott Medvegyev.

„Az ő ellenségük az Egyesült Államok, tehát ők a mi barátaink. És hadd legyen az orosz fegyverek használata a még meg nem nevezett régiókban az ő és a mi ellenségeink számára a lehető legpusztítóbb. És hadd égjenek a pokol lángjaiban a +Kijevnek fegyvereket szállító államok érzékeny létesítményei+. Égjenek együtt azokkal, akik működtetik őket. Mi pedig örülni fogunk, ha a mi fegyvereinkkel sikeres csapásokat mérnek közös ellenségeinkre!”

– írta az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője.

„Ez egy nagyon fontos (elnöki) nyilatkozat, amely nagyon világosan kimondja, hogy azoknak a fegyvereknek a leszállítása, amelyekkel ránk fog lőni, nem maradhat következmények nélkül, és ilyen a következmények feltétlenül lesznek”

– kommentálta Putyin szavait újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Peszkov sem nevezte meg a régiókat vagy konkrét országokat, ahová Moszkva fegyvereket küldhet, megjegyezve, hogy „az elnök elmondta, amit mondani akart”.

„Itt minden nagyon világos, és nem szorul részletezésre”

– tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Putyin az eurázsiai biztonsági rendszerről – Kínai válasz

Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetén (ODKB) belüli hivatali partnereivel Almatiban megtartott csütörtöki tanácskozásán azt hangoztatta, hogy kudarcot vallott a nyugati államok kísérlete, hogy stratégiai vereséget mérjenek Oroszországra.

„Folytatódik a kijevi rezsim pénzzel és fegyverrel való felpumpálása, nyugati katonai kiképzők intenzív kiképzést tartanak az ukrán katonáknak. A nemzetközi terrorszervezetek zsoldosait és harcosait a nyugati államok erőfeszítései révén Ukrajnába dobják át. A beleegyezésükkel és gyakran közvetlen részvételükkel szisztematikusan lövik a polgári lakosságot és az infrastruktúrát az orosz régiókban”

– mondta a volt védelmi miniszter.

Sojgu szerint

„ezek az akciók egészen világos célt követnek: azt, hogy Ukrajnát fegyverként használják fel Oroszország ellen”.

 

„Mostanra végleg világossá vált, hogy az arra irányuló kísérlet, hogy Oroszországnak stratégiai vereséget okozzanak, kudarcot vallott!”

– tette hozzá.

Mint mondta, számára ugyanakkor az is világos, hogy ez nem fogja megállítani a nyugati országok „agresszióját”, mivel ezt „a hegemóniájuk folyamatosan közeledő összeomlása diktálja”.

„A népek és egész kontinensek kizsákmányolásának általuk kiépített rabló rendszere a múlté lesz. A most formálódó többpólusú világ más törvények szerint fog működni, amelyek nem jelentik a nemzeti érdekek, az identitás és a szuverenitás feladását”

– mondta Sojgu.

 

Kiemelt képen: Dmitrij Medvegyev / Fotó: TASZSZ

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük