KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Deutsch: Lelepleződött az európai és a magyar baloldal intézményesített politikai gyakorlata

Vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban az Európai Parlament szocialista alelnökét, a görög Eva Kailit és három társát. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint mára egyértelművé vált, hogy a korrupció és az idegen befolyásnak való engedelmeskedés az az európai és a magyar baloldal intézményesített politikai gyakorlata. Az ügy pikantériája, hogy a korrupció miatt őrizetbe vett baloldali alelnök egyébként megszavazta a Magyarországot korrupció miatt elítélő EP-jelentést.

A belga ügyészség pénteken közölte, hogy a hatóságok több hónapja gyanúsítanak egy öbölmenti államot az Európai Parlament gazdasági és politikai döntéseinek befolyásolásával. Az ügyészség szerint a vesztegetők jelentős pénzösszegekkel és értékes ajándékokkal próbálták lefizetni az uniós parlament több magas rangú tagját. A rendőrség az e heti razzia során mintegy 600 ezer eurónyi készpénzt, valamint mobiltelefonokat és számítógépeket foglalt le.

Gyurcsányné harcostársa, a bedutyizott EP alelnök korábban még megszavazta a hazánkat elítélő EP-jelentést

Eva Kaili EP-alelnök mellett őrizetbe vették élettársát, az olasz Francesco Giorgit. Giorgi egy belga szocialista EP-képviselő, Marie Arena asszisztenseként dolgozik, továbbá a Fight Impunity (Küzdelem a büntetlenség ellen) nevű, brüsszeli székhelyű civilszervezet alapítója, amely a súlyos emberi jogi jogsértések büntetlensége elleni küzdelmet támogatja.

Kicsoda Eva Kaili, az őrizetbe vett baloldali EP-alelnök?

A Fight Impunity brüsszeli irodáját péntek reggel átkutatták a hatóságok. A szervezet elnökét, Pier Antonio Panzeri volt olasz szocialista EP-képviselőt, valamint feleségét és lányát is letartóztatták még aznap olaszországi otthonukban. A gyanú szerint Panzeri „Marokkó és Katar érdekében politikailag befolyásolta az Európai Parlamentet”, feleségét és lányát pedig bűnszervezetben való részvétellel és pénzmosással gyanúsítják.

Az ügyben érintett egy belga szocialista EP képviselő is, Marc Tarabella, akinek az otthonában szombat este házkutatást tartottak a hatóságok. A L’Echo című belga napilap értesülése szerint a rendőrség egy több százezer eurót tartalmazó bőröndöt talált Eva Kaili apjánál.

Ez is érdekelheti:  A legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenöt vármegyére szombat éjfélig

A vizsgálati fogság mellett az Európai Parlament elnöke azonnali hatállyal felfüggesztette Eva Kaili alelnöki hatáskörét.

Példátlan botránynak, az Európai Unió történetének legsúlyosabb korrupciós ügyének nevezte a szocialista alelnök esetét Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője a Kossuth Rádióban hangsúlyozta:

mára egyértelművé vált, hogy a korrupció és az idegen befolyásnak való engedelmeskedés az az európai és a magyar baloldal intézményesített politikai gyakorlata, amivel a saját bűnös gyakorlatukkal a politikai ellenfelüket vádolják meg hamis módon”.

Deutsch Tamás hozzátette: a magyar baloldal pártjai 3 milliárd forintnyi dollárért adták el a politikai álláspontjaikat, amit a választási kampány során titokban Amerikából kaptak.

A botrány kapcsán Deutsch Tamás kifejtette:

Idegen szereplők, EU-n kívüli szereplők a maguk érdekeinek a képviselete érdekében megvásárolják baloldali politikai szereplők véleményét, álláspontját hihetetlenül nagy összegekért, tehát

azt tudom mondani, hogy kísérteties a magyarországi guruló dollárok ügye, ennek az egybeesése ezzel a mostani, az EU történetében is példátlan korrupciós ügynek a történéseivel kísértetiesen egybeesik”.

hirado.hu

Kiemelt kép: Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük