KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Csak ennyire rinyáltak be az amerikaiak a kínai léggömb miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az USA a légierőt vetette be, hogy leszedje a kínai lufit

Mint ismert egy pár nappal ezelőtt egy Kínából felengedett légballon lépett be az USA légterébe, hatalmas pánikot okozva, nem is annyira az amerikai polgárok, mint inkább a politikai szférában, amit aztán a mainstream média jó alaposan fel is fújt.

Ezt a léggömböt aztán az Egyesült Államok légereje egy vadászgép segítségével lelőtte. Az erről szóló hírt már Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere jelentette be tegnap.

Kína azonnal reagált a léggömb lelövésének hírére. Azt mondták, hogy az Egyesült Államok egy túlzott katonai akcióval hatástalanította a kínaiak állítása szerint meteorológiai léggömböt.

„Az Egyesült Államok katonai erővel támadta meg a polgári léggömbünket, ami egyértelműen túlreagálás”
– áll a minisztérium WeChat-en megjelent közleményében.
Csütörtökön a Pentagon bejelentette, hogy egy Kínából érkező állítólagos megfigyelő léggömböt észlelt  az Egyesült Államokbeli Montana állam felett. Peking hangsúlyozta, hogy a ballon egy polgári eszköz, amely tudományos kutatást, főként meteorológiai vizsgálatokat végzett, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy nem szándékosan lépett be az Egyesült Államok légterébe
Azt a kérdést persze már a mainstream média nem vetette fel, hogy a kínaiak vajon miért ilyen elavult technikával kémkednének az Egyesült Államok felett, miközben műholdjaik, űrállomásuk és egyéb hightech eszközük van, amivel gyorsabban és pontosabban kémkedhetnek az USA katonai és gazdasági titkai iránt.
Amerikai vadászgépek köröznek a kínai légballon körül:

A pillanat, amikor az USA légiereje lelövi a léggömböt:

Ez is érdekelheti:  Putyin az eurázsiai biztonsági rendszerről – Kínai válasz

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük