KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

CNN: Zelenszkij még a héten meneszti Zaluzsnijt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még a hét folyamán el akarja bocsátani, Valerij Zaluzsnyijt, az ukrán fegyveres erők főparancsnokát – állította szerdán a CNN egy, a helyzetet ismerő források hivatkozva. A hír hasonló híreszteléseket követően jelent meg olyan lapokban, mint a Financial Times és a Washington Post, amelyeket Kijev eddig cáfolt.

A két férfi közötti kapcsolat állítólag akkor kezdett elromlani, amikor a tábornok novemberben a The Economist című lapnak írt egy cikket, amelyben a harctéri helyzetet „patthelyzetnek” minősítette a kijevi ellentámadás kudarca után. Zelenszkij kategorikusan visszautasította Zaluzsnij értékelését.

A CNN szerint Zaluzsnyijt hétfőn behívták Zelenszkij irodájába, ahol közölték vele, hogy a következő napokban kirúgják. Bár hivatalos bejelentés még nem történt, egy forrás állítólag azt közölte a csatornával, hogy a hét végére várható az erről szóló elnöki rendelet.

A pletykák, melyek szerint leváltják az ország népszerű katonai vezetőjét, eredetileg a hét elején kezdtek el keringeni a médiában, kijevi névtelen források alapján. A Washington Post azt állította, hogy az elnök azzal magyarázta Zaluzsnyijnak a döntését, hogy új parancsnokra van szükség a katonai helyzet megváltoztatásához, mivel az ukrán nép belefáradt a háborúba, miközben Kijev külföldi támogatói csökkentik a katonai támogatást.

A tábornoknak állítólag tanácsadói pozíciót ajánlottak fel, amit ő visszautasított, és inkább úgy döntött, hogy teljesen elhagyja a hadsereget – mondta a forrás a hírügynökségnek.

Miután hétfőn kiszivárogtak a Zaluzsnyij közelgő kirúgásáról szóló hírek, Szergej Nyikiforov – Zelenszkij szóvivője – hivatalos közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy ezek az értesülések „nem igazak”. Az ukrán védelmi minisztérium is közzétett egy üzenetet a közösségi médiában, amelyben hamisnak nyilvánította a pletykákat.

A The New York Times viszont kedden arról számolt be, hogy az ukrán elnök a döntés újragondolja, miután az eredeti terv kiszivárgott a sajtóban. Egy másik forrás szerint azonban a kirúgást csak ideiglenesen halasztották el, amíg megtalálják Zaluzsnyij megfelelő utódját.

Ez is érdekelheti:  Marad a harmadfokú hőségriasztás, kegyetlen forróság jön

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt képen: Valerij Zaluzsnyij az ukrán fegyveres erők főparancsnoka © Getty Images / STR ; NurPhoto

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük