KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bús Balázs polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Lemond mind a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki, mind a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói pozíciójáról Bús Balázs, korábbi óbudai polgármester, mivel polgármesterjelöltként indul az önkormányzati választáson – tudatta a Magyar Nemzettel a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

Csák János miniszter elfogadta a kezdeményezést. A Nemzeti Kulturális Alap alelnöki teendőit Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára látja el a tárca tájékoztatása szerint.

Bús Balázs: Adjuk vissza Óbudát az Óbudaiaknak

A KIM csütörtök reggeli közleménye azt követően jelent meg, hogy Bús Balázs szerda este a Facebookon már bejelentette kezdeményezését, amit azzal magyarázott, hogy Óbudán újra elindul az önkormányzati választáson polgármesterjelöltjént. Mint fogalmazott: a célja az, hogy „adjuk vissza Óbudát az óbudaiaknak!”

A tárca közleménye valójában cáfolatnak is beillik, tekintettel arra, hogy tegnap este az Index állítólagos értesülésére hivatkozva a sajtóban több helyen megjelent az az állítás, hogy Csák János úgymond menesztette volna Bús Balázst.

Nem sokkal a tárca közleményének megjelenése után az Index is korrigálta saját, korábbi állítását, miután elérték és megszólaltatták Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki a lap megkeresésére elmondta: nem volt semmilyen konfliktus közte és Bús Balázs között, utóbbi teljes erőbedobással az önkormányzati választásokra akar koncentrálni, ezért kérte a felmentését.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. június 1-jén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Holokauszt-megemlékezésem 2024…

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük