KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség Székelyudvarhely polgármestere ellen

Bűnvádi eljárást indított Székelyudvarhely polgármestere, Gálfi Árpád ellen a román korrupcióellenes ügyészség (DNA), a független elöljárót hivatali visszaéléssel gyanúsítják – derül ki a DNA székelyudvarhelyi önkormányzatnak küldött átiratából.

A Murariu Ovidiu Daniel főügyész által aláírt, december 22-én keltezett dokumentum szerint az ügyészség marosvásárhelyi területi kirendeltsége a saját vagy más személy jogtalan haszonszerzése céljából elkövetett hivatali visszaélés gyanújával indított bűnvádi eljárást a polgármester ellen. A DNA szerint Gálfi Árpád a város képviselőtestületének jóváhagyása nélkül szerződött egy helyi ügyvédi irodával azzal a céllal, hogy az jogi szolgáltatásokat nyújtson a város peres ügyeiben. A korrupcióellenes ügyészek szerint a polgármester ezáltal a büntető- és késedelmi kamatokkal együtt több ezer lejjel károsította meg a várost. Közölték, hogy Gálfi Árpád 2019. április 30-án írta alá a szerződést az ügyvédi irodával, majd ugyanabban az évben több rendben 5000 (380 ezer forint), illetve 7500 lejt (570 ezer forint) fizetett a szolgáltatásaiért. Az átirat szerint összesen öt alkalommal történt kifizetés, ezáltal a polgármester 27 500 lejjel (közel 2,1 millió forint) károsította meg az önkormányzatot, és az összeghez a büntető és késedelmi kamatok is hozzáadódnak.

Az ügyben a polgármesteri hivatal három alkalmazottját is kihallgatták – közölte a DNA. A vádhatóság az átiratban arról tájékoztatja a képviselő-testületet, hogy károsult félként csatlakozhat a perhez, erről csütörtökön, rendkívüli ülésen döntenek az önkormányzati képviselők. Az MTI-hez eljuttatott határozattervezet szerint – amelyhez az említett DNA-átiratot is csatolták – a testület Örvendi Zsolt alpolgármestert bízná meg az önkormányzat érdekeinek képviseletével. A Székelyhon hírportál arról számolt be, hogy a független polgármester számos alkalommal a képviselőtestület elé terjesztette az ügyvédi iroda szolgáltatásainak igénybevételére vonatkozó határozattervezeteket. Az önkormányzati képviselők mindannyiszor elutasították ezeket, arra hivatkozva, hogy a polgármesteri hivatalnak saját jogi osztálya van e célra.

Gálfi Árpád a Székelyhonnak úgy nyilatkozott, hogy nem a saját, hanem a város érdekeit tartotta szem előtt, és a csütörtöki tanácsülésre ígért bővebb magyarázatot. A jelenleg független polgármesterként tevékenykedő Gálfi Árpád először 2016-ban szerzett polgármesteri mandátumot a Magyar Polgári Párt (MPP) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közös jelöltjeként. Mivel 2019-ben megromlott a viszonya az MPP-vel, a párt kizárta soraiból. 2020-ban a Marosvásárhelyen megalakított erdélyi regionális vegyespárt, a Szabad Emberek Pártja (POL) színeiben szerzett újabb mandátumot. 2021-ben bejelentette, hogy kilép a POL-ból, és függetlenként folytatja a munkát.

Ez is érdekelheti:  Így vert át mindenkit Magyar Péter

Magyar JelenKiemelt képen: Gálfi Árpád / Fotó: hargitanepe.ro

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Bűnvádi eljárást indított a román korrupcióellenes ügyészség Székelyudvarhely polgármestere ellen

  1. Gálfi ellen kiadta a magyar és a román hatóság a kilövési engedélyt. Nincs ott semmiféle korrupció, csak a helyi maffia, amelynek a szálai erősek Magyarországon is, megelégelte Gálfi tisztességes munkavégzését, mert mellette nem tudnak lopni sem magánszemélyek, sem szervezetek. Gálfi szembe ment a Magyarországon is jól ismert, hivatalába eldugott maffiavezérrel és ritkuló bandájával, ezért Gálfit kiadták ezek a jó magyarok a román hatóságnak! Ezzel két legyet ütnek egycsapásra: Gálfit kivonják a forgalomból és elterelik a figyelmet a bentlakás tragédiájáról, amely ügyben már most mentik a gyilkosokat! Udvarhely állam az államban, kis anyaországi segítséggel!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük