KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bukik a magyarellenes balliberális terror az Európai Parlamentben

Szerencsés esetben teljesen, ha ez nem jön össze, akkor részlegesen a jobboldali pártok megtörhetik a balliberális diktatúrát az Európai Parlamentben. Az Európai Külkapcsolatok Tanácsa nyilvánosságra hozta azt a jelentését, amely a júniusi európai választások eredményeit prognosztizálja.

E szerint a balliberális pártok mindegyike mandátumokat veszít, míg a jobboldalon jelentős szavazatbesöprésre lehet számítani. Ami biztosnak látszik: a balliberális tábor legfeljebb alig néhány százalékos többséget szerezhet, de ez nem sokat ér, mert a jobboldal számíthat az elégedetlenkedő balosok átszavazására és a frakció nélküli képviselők támogatására is.

Érthető a pánikhangulat a brüsszeli balliberális politikai körökben. A különböző előrejelzések szerint ugyanis valószínűnek látszik, hogy a júniusi európai parlamenti választások után, az eddig a testületben nyomasztó többségben lévő balliberális oldal alaposan meggyengül. Az Európai Külkapcsolatok Tanácsának (ECFR) most nyilvánosságra hozott felmérése szerint ennek igen nagy a valószínűsége.

A páneurópai agytröszt véleményét komolyan kell venni, 2007-óta az európai politikai áramlatokról folytat kutatásokat, amelyek következtetéseit a kontinensen a vezető politikusok elmélyedve tanulmányozzák. A tanács központja Berlinben van, és további hat fővárosban tart fenn állandó irodát.

Az ECRF most nyilvánosságra hozott jelentése játszhatott közre ahhoz, hogy az EU állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács (ET) jelenlegi elnöke mégis úgy döntött: nem indul a júniusi európai parlamenti választásokon. Ez azt is jelenti, hogy Charles Michel a posztján marad, kitölti hivatali idejét, mandátuma az európai választások után jár le. Ha nem változtatott volna szándékán, akkor ideiglenesen az EU legmagasabb döntéshozó testületének élére az év második felében a soros elnökséget betöltő állam, ebben az esetben Magyarország képviselője, vagyis Orbán Viktor lépett volna a helyére. Majd az EP-választás után került volna sor az ET elnökének megválasztására.

Már az is kiverte a biztosítékot a balliberális oldalon, hogy hazánk fél évig az ET soros elnöke lesz, nehogy még a testület teljes körű irányítását is átvegye, az már túl sok lett volna. Óriási nyomás nehezedett Charles Michelre, hogy lépjen vissza az európai választásoktól, mert mint az ET elnöke, nem indulhatott volna a megmérettetésen.

Ez is érdekelheti:  Trump, Orbán, Putyin: Miért ragaszkodnak a „diktátorok” a békéhez?

Az ECRF jelentése elég vészjósló jövőt vázol fel az eddig minden észbontó és magyarellenes határozatát könnyedén meghozó balliberális oldalnak.

A leendő kép meglehetősen árnyalt. A balliberális oldal – Baloldal, Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége, Zöldek/Európai Szabad Szövetség, Újítsuk meg Európát –, nem egységes és „vegytisztán” csak a szocialisták és az európai megújítók összefogása biztos. Ez édes kevés lenne ahhoz, hogy többséget alkossanak az Európai Parlamentben (EP). Előzőleg is ez volt a helyzet, ezért alakították meg a „szuper nagykoalíciót”, bevették a csapatba az Európai Parlament legnagyobb frakcióját, a papíron ideológiailag keresztény, konzervatív Európai Néppártot(EPP). Így már megvolt a parlamenti többség.

Nem lehet azt mondani, hogy a tűz a vízzel egyesült, mert az EPP már egy jó ideje közelebb áll a balliberális oldalhoz, mint a kereszténydemokráciához. Ráadásul, a zöldek, nem egyszer „kívülről” is támogatták a „szuper nagyokat”. Így a balliberális képviselők az EP-ben hatvan, de több szavazás esetében ennél nagyobb arányban is uralták a jobboldalt.

Ha az új felállásban marad a „szuper nagykoalíció”, akkor valószínűleg már csak a mandátumok 54 százaléka lesz a balliberális oldalon. Ez kevés ahhoz, hogy ugyanazzal biztonsággal nyomjanak át minden határozatot, ahogy ezt eddig tették. A várható eredmény szerint az EP legnagyobb frakcióját változatlanul a papíron jobbközép Európai Néppárt adja majd. Vagyis a liberálisok parlamenti diktatúráját igazán csak úgy lehet teljesen megtörni, ha a Néppártból többen is kiszavaznak a „szuper nagykoalícióból”. Erre komoly esély van, volt rá már nem is egy precedens. Ha a mostani nyugat-európai helyzetet nézzük – például a gazdatüntetéseket Németországban, Franciaországban, Hollandiában –, valószínűleg több néppárti honatya a saját politikai túlélése érdekében ezt meg is teszi majd.

Az Európai Parlament várható összetétele 2024-ben Európai Külkapcsolatok Tanácsa/ECFR

A leendő európai választások fő nyertese a jobboldali Identitás és Demokrácia (ID) lesz, mivel ez a frakció gyarapíthatja legnagyobb mértékben EP-képviselőinek számát. Az ID számíthat az ugyancsak jobboldali Európai Konzervatívok és Reformerek Pártjára (ECR). Ettől kezdve azonban a helyzet a jobboldalon képlékennyé válik. Mert ott vannak még a független képviselők, amely csoport igencsak heterogén összetételű.

Ez is érdekelheti:  Oroszország csapást mért a kijevi parancsnoki központra

Ebbe a csoportba tartozik a Fidesz is, és az ECFR előrejelzése alapján a magyar kormánypárt növelni tudja mandátumainak számát.

Sok a bizonytalanság, mert például nem tudni, hogy a Geert Wilders vezette migrációellenes holland Szabadságpárt, amelyik nemrégiben parlamenti választásokat nyert otthon, hogyan szerepel majd az európai megmérettetésen. Mivel most nincs képviselője az EP-ben, nagyon is számítani lehet arra, hogy majd átrendezi a függetlenek táborát. Sok függ attól is, hogy miként alakul a lengyel belpolitika. Pillanatnyilag alkotmányos válság van az országban, sokan csalódtak a varsói balliberális koalíció alig két hónapos kormányzásában, mindez valószínűleg az előző konzervatív, nemzeti kormány híveinek számát gyarapítja majd.

Ezért van a nagy pánik a balliberális oldalon.

G. Fehér Péter – Magyar Hírlap

Kiemelt képen: Gwendoline Delbos-Corfield francia EP-képviselő ismét meg akarja büntetni Magyarországot / Fotó: Európai Parlament

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Bukik a magyarellenes balliberális terror az Európai Parlamentben

  1. Kár álmodozni. Az EPP már rég nem jobboldali. Az agymosott, puhány, dekadens nyugati népességnek komolyabb pofon kell, hogy észhez térjen. Meg is fogja kapni a migránsaitól, de félek, akkor már késő lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük