KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brüsszel attól fél, hogy Ukrajna összefog Magyarországgal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Úgy tűnik a brüsszeli liberálisok gondolkodásmódja és az ezt jellemző autokráciától való félelmük jóval nagyobb, mint történelmi ismeretük. Legalábbis ezt jelzi az a Mandineren megjelent cikk, mely a Bloomberg egyik irományát szemlézi.

Bloomberg: Brüsszel szerint félő, hogy Ukrajna összefogna Magyarországgal

Ha Putyin mégis katonai akcióba lép, akkor elég egyértelmű, hogy Ukrajna nem fog jelentős katonai támogatást kapni a Nyugattól, áll a véleménycikkben.

Orbán Viktor annyira népszerűtlen mostanában Brüsszelben, hogy sok európai vezető attól tart, hogy Ukrajna felvétele az Unióba egy újabb illiberális félautokráciát vonna be, amely aztán összefoghat Magyarországgal, Lengyelországgal, vagy bármely más populista vezetésű állammal az egyre ébredező Európai Bizottsággal szemben – írta a Bloomberg cikke, amely az Ukrajnára irányuló orosz fenyegetéssel foglalkozott.

A véleménycikk kiemelte továbbá, hogy Ukrajna elégedetlensége – miszerint még nem az Európai Unió tagja – nem csoda, hiszen a Freedom House politikai szabadságrangsorán Magyarország nem sokkal áll Ukrajna előtt. Ha Putyin mégis katonai akcióba lép, akkor elég egyértelmű, hogy Ukrajna nem fog jelentős katonai támogatást kapni a Nyugattól. Biden ugyanis december 8-án kifejezetten kizárta, hogy amerikai csapatokat küldjön, és a Fehér Ház elhalasztotta a katonai segélyek Kijevbe való eljuttatását, mert félő, hogy ezzel Putyint provokálja – olvasható a Mandineren.

(Fotó: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán államfő terepháló alatt egy lövészárokban a kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok és az ukrán kormányerők közötti összecsapások egyik helyszínén Donyeck megyében 2021. december 6-án. Az Oroszországgal határos ukrajnai Luhanszk és Donyeck megyében 2014 márciusa óta dúl kisebb-nagyobb intenzitású fegyveres konfliktus.MTI/AP/Az ukrán elnöki sajtószolgálat)

Forrás: Mandiner

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Az USA kölcsönt ad Kijevnek kétmillió ukrán mozgósítására

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük