KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Brit védelmi miniszter Zelenszkijnek: A NATO nem az Amazon házhozszállító szolgálata

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Visszaszólt a brit védelmi miniszternek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, miután Ben Wallace a vilniusi NATO-csúcson újságíróknak nyilatkozva azt mondta: a nyugati szövetségesek nem az Amazon házhozszállító szolgálat, és Ukrajna helyesen tenné, ha hálát tanúsítana a katonai segítségért. 

Úgy gondolom, hogy mindig is hálásak voltunk az Egyesült Királyságnak. Hálásak voltunk a miniszterelnököknek és a védelmi miniszternek, hiszen az Egyesült Királyság lakossága is mindig is támogatott minket. Hálásak vagyunk ezért

– nyomatékosította álláspontját az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij hozzátette: nem tudja mire gondol a brit politikus, s azt sem, hogyan lehetnének a mostaninál is hálásabbak.

Reggel felkelhetnénk és személyesen is hálálkodhatnánk a miniszternek, lehet, hogy valami különlegeset vár tőlünk

– mondta.

Az ukrajnai helyzet a brit belpolitikában uralkodó ellentéteket is kidomborítja. Az ellenzéki Munkáspárt árnyékkormányának védelmi minisztere szerint az ukránoknak nincs szükségük kioktatásra, hiszen ők hazájuk jövőjéért és szabadságáért harcolnak.

Zelenszkij elnök több katonai segítséget kért. Ez természetes. Arra van szüksége, nem pedig kioktatásra, amely beárnyékolja az egyébként sikeres csúcstalálkozót

– mondta John Healey.

Nagy-Britannia az Egyesült Államok után Ukrajna második legnagyobb fegyverszállítója, és eddig több milliárd font értékben adott át hadfelszereléseket, köztük harckocsikat, valamint önjáró lövegeket és légvédelmi rendszereket, emellett átfogó kiképzési programokat is indított az ukrán fegyveres erők számára.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellép a prágai vár díszőrségének tagjai előtt a tiszteletére tartott fogadási ünnepségen 2023. július 6-án (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: