KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Bréking: A belga rendőrség házkutatást tartott az Európai Néppárt brüsszeli székházában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A belga rendőrség kedden (április 4-én) razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában – számol be az EURACTIV.com, egy, az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva.

A belga rendőrök rajtaütöttek az Európai Néppárt Rue du Commerce utcai székházának első és harmadik emeletén tartottak házkutatást.

Az első információk szerint a rendőrség számítógépeket foglalt le, amelyek a 2019-es uniós választási kampány során elkövetett állítólagos korrupcióval kapcsolatos folyamatban lévő nyomozással kapcsolatosak.

Mario Voigt CDU-s törvényhozó volt Manfred Weber néppárti frakcióvezető digitális kampánymenedzsere a 2019-es európai parlamenti választási kampány során, és a vizsgálatok középpontjában a digitális kampányra vonatkozó megbízás elnyerésének ügye áll, amelyet egy türingiai cégnek ítéltek oda – derül ki német médiajelentésekből.

Voigt jelenleg a CDU vezetője Türingiában. Tavaly szeptemberben a türingiai tartományi parlament igazságügyi bizottsága a német ügyészség vizsgálatáig felfüggesztette a mentelmi jogát, bár nem világos, hogy ez a rendőrségi lépés azzal az üggyel összefüggésben van-e.

A konzervatív néppárt a legrégebbi és legnagyobb európai politikai csoportosulás.

Az EPP rövid közleményében megerősítette, hogy „a belga és a német rendőrhatóság április 4-én megjelentek a párt brüsszeli székházában”, hozzátéve, hogy „a vizsgálat összefügg a németországi Türingiában folyamatban lévő nyomozással”.

„A párt teljes átláthatósággal együttműködik az érintett hatóságokkal, és minden releváns információt és dokumentumot átad” – áll a közleményben.

Euroactiv nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: