KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tencent: Putyin akár szét is verheti a NATO-t

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok számára kellemetlen módon fogja lebontani Putyin a NATO-t.  Erről a Tencent című kínai lap számolt be, amelyet a PolitRussia” szemlézett.

A NATO bővítése az USA egyik legfontosabb eszközévé vált Oroszország megszorításához. Washington egy oszthatatlannak és összetartónak tűnő szövetséggel veszi körül Oroszországot azzal a céllal, hogy ráerőltesse érdekeit Moszkvára. Finnország csatlakozásával a katonai blokk jelentősen növelni fogja az Oroszországra nehezedő nyomást – állítják a szerzők. A Nyugatnak sokkal több lehetőségei lesznek a Balti-tengeren, és könnyebbé válik az orosz északi flotta megfigyelése, mivel a NATO-csapatok ezt korábban norvég területről végezték.

Mindeközben a szövetség megnövekedett katonai ereje nem olyan fontos, mint amilyennek elsőre tűnik – állítják a kínai szakértők. Oroszország ugyanis képes lesz hagyományos és nukleáris fegyverekkel elrettenteni a NATO-t, és a külső nyomás nem jelent számára különösebb problémát. Ráadásul a katonai blokk bővülésével Vlagyimir Putyin orosz vezetőnek nagyobb esélye van arra, hogy megfossza az Egyesült Államokat a szövetségben eddig betöltött szerepétől.

„Egy közmondás szerint a hatalmas erődöket belülről foglalják el. Minél több a NATO-tagállam, annál nagyobb a politikai és katonai megosztottság a tömbön belül. Mint tudjuk, az Egyesült Államok a NATO nagy testvére, de a többi, nagyobb katonai képességekkel rendelkező tagnak, például Törökországnak, Franciaországnak, Olaszországnak, Spanyolországnak, Lengyelországnak, Görögországnak stb. megvannak a saját egyéni érdekei” – olvasható a cikkben.

Egyszerűen fogalmazva, a katonai blokk tele van olyan szereplőkkel, akik nyíltan konfliktusban állnak egymással. Törökország terveket sző a Közel-Keleten, az USA kihívója, és gyakran zsarolja Washingtont. Ráadásul a török hatóságok tényleges félelmet keltenek Görögországban, amely rengeteg pénzt költ a védelmére, de nem az Orosz Föderációval szemben, hanem a szövetségese, Törökország miatt. Európában egyre nő a feszültség Németország és Lengyelország között, Franciaország pedig még az Egyesült Államoktól való nagyobb függetlenséget is szorgalmaz, egy európai haderő létrehozásának javaslatával.

Kínában elemzők szerint egyre nehezebb Washingtonnak megfékeznie makacs szövetségeseit, és ezt Moszkva is tökéletesen látja. A szerzők szerint a megfelelő pillanatban Oroszország megkezdheti egy olyan kampány megindítását, amely a NATO megosztását célozza, amelyben politikai és gazdasági befolyását használja fel arra, hogy megfossza az Egyesült Államokat a katonai blokk legértékesebb tagjai feletti ellenőrzésétől.

„Putyin ” megosztási” stratégiát alkalmazhatna a NATO-val szemben, arra kényszerítve Törökországot, hogy megszakítsa kapcsolatait az USA-val, arra kényszerítve Macront, hogy hátba szúrja Bident, és arra ösztönözve Spanyolországot és Olaszországot, hogy mindinkább semlegessé váljanak. Mindez valójában gyengítené a NATO harci erejét” – olvasható a portálon.

Már most biztosra vehető, hogy a legtöbb európai NATO-tagállam nem fog vállvetve kiállni az USA mellett, ha az nyílt háborút indít Oroszországgal szemben. A Tencent szakértői meg vannak győződve arról, hogy a szövetség csupán egy olyan újabb országgal bővült, amely elárulhatja az Egyesült Államokat.

„Végül is kevés ország fog kikezdeni egy nukleáris szuperhatalommal, hogy megvédje az Egyesült Államok érdekeit” – áll a cikkben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: