KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Breaking: Orbán Viktor Moszkvába érkezett – Charles Michel bírálta a magyar miniszterelnököt a békemissziója miatt

Békemissziója keretében Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvába érkezett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A kormányfő Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik – olvasható a közleményben.

Orbán Viktor a hét elején Kijevben járt, és sürgette Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezetőt, hogy fontolja meg az azonnali tűzszünet lehetőségét, pénteken látogatást tesz az orosz fővárosban – írta médiaspekulációkra hivatkozva korábban a Russia Today.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke elítélte az állítólagos utazást, és az X-en (korábban Twitter) csütörtökön közzétett bejegyzésében azt állította, hogy annak ellenére, hogy Magyarország tölti be az EU soros elnökségét, „nincs felhatalmazása arra, hogy az EU nevében tárgyaljon Oroszországgal”.

„Az Európai Tanács egyértelműen kijelentette: Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat. Ukrajna nélkül nem lehet Ukrajnáról tárgyalni” – tette hozzá a magas rangú bürokrata – írta Michel.

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott heti interjújában péntek reggel visszautasította, hogy ne tegyen a békéért.

„Amit én csinálok, az olyan, mint a tárgyalások, mert asztaloknál ülünk és megvitatjuk a kérdéseket, de nem tárgyalunk” – magyarázta. „Ezért nincs is szükségem mandátumra, mert nem képviselek egyetlen pártot sem”.

Magyarország tisztában van viszonylag korlátozott politikai súlyával, és elvárja, hogy a nagyobb hatalmak végül béketárgyalásokat folytassanak az ukrajnai konfliktus lezárása érdekében – mondta.

„De jó eszköz lehetünk Isten kezében, jó eszköz lehetünk a békét akaró emberek kezében”

– tette hozzá a miniszterelnök.

A magyar államfő szerint azok a közvélemény-kutatások, amelyek szerint az uniós polgárok körében a Kijev további támogatását támogatják, nem tükrözik helyesen az emberek véleményét. A hétköznapi emberek aggódnak a konfliktus gazdasági hatásai miatt, hiszen az uniós adófizetők pénzét költik Ukrajnára – érvelt.

Orbán az interjú során nem erősítette meg és nem is cáfolta a moszkvai látogatás tervét. Egy másik Kijev-párti politikus, Donald Tusk lengyel miniszterelnök korábban hitetlenkedésének adott hangot, hogy a magyar vezető megteszi ezt az utat Moszkvába.

„A moszkvai látogatásáról szóló pletykák nem lehetnek igazak @PM_ViktorOrban, vagy mégis?” – kérdezte egy X-bejegyzésben.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: béke akkor lesz, ha valaki megcsinálja

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) békemissziója keretében Moszkvába érkezik 2024. július 5-én. A kormányfõ Vlagyimir Putyinnal, Oroszország elnökével találkozik.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Breaking: Orbán Viktor Moszkvába érkezett – Charles Michel bírálta a magyar miniszterelnököt a békemissziója miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük