KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Borell: Ukrajna EU-tagsága „nincs napirenden”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Annak ellenére, hogy Zelenszkij gyorsított csatlakozást akart, az EU még nem tárgyal a csatlakozásról – mondta a vezető diplomata.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője hétfőn kijelentette, hogy Ukrajna tagsága jelenleg “nincs napirenden” , az orosz offenzíva ennél sokkal sürgetőbb kérdés.

Borrell a blokk védelmi minisztereinek találkozója előtt azt mondta újságíróknak, hogy közvetlen cél az, hogy „választ adjanak az elkövetkező órákra, nem pedig az elkövetkező évekre”. Bár nem zárta ki a tagságot, Borrell kijelentette, hogy most a katonai segítségnyújtás Ukrajnának sokkal sürgetőbb kérdés, mert az orosz katonai támadás „egzisztenciális fenyegetés” Európára nézve.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap azt mondta, hogy Ukrajnával zajlik egy „folyamat, amely például az ukrán piacot integrálja az egységes piacba”.

Több uniós állam, köztük Lengyelország, Magyarország és Litvánia jelezte támogatását Ukrajna EU-csatlakozása mellett.

RT nyomán

Kiemelt kép: Josep Borrell a médiával beszélget a külügyek – védelmi miniszterek informális videokonferenciája előtt Brüsszelben, 2022. február 28-án © Getty Images / Thierry Monasse

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ugyanaz történt tegnap a focipályán, mint ami az EP-ben szokott - kellett a bírói segítség a németeknek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük