KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden: „Nem kellett volna Ukrajnába mennünk”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai elnök ismét összekeverte a legfontosabb nemzetközi eseményeket és helyszíneket, miközben sajnálatát fejezte ki országa iraki inváziója miatt.

Joe Biden amerikai elnök újabb baklövést követett el a nyilvánosság előtt. Az MSNBC-nek adott szombati interjújában Biden azt mondta, hogy Washington hibát követett el azzal, hogy bevonult Ukrajnába, holott valójában az amerikaiak iraki és afganisztáni inváziójára utalt – számolt be a Russia Today.

Biden eredetileg Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szemben akart kritikát megfogalmazni, aki azzal, hogy figyelmen kívül hagyja a polgári áldozatokat az IDF (Izraeli Fegyveres Erők) gázai katonai művelete során, „többet árt Izraelnek, mint amennyit segít”.

Az amerikai vezető felidézte, hogy a konfliktus elején Izraelben tett látogatása során figyelmeztette Netanjahut, hogy ne kövesse el azt a „hibát”, amelyet az Egyesült Államok 9/11 után elkövetett.

„Amerika hibát követett el. Addig üldöztük Oszama bin Ladent, amíg el nem kaptuk, de nem kellett volna bevonulnunk Ukrajnába…”

– mondta a 81 éves politikus.

A gázai egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint 31 045 ember halt meg és 72 654-en sebesültek meg október 7-e óta, azóta, hogy az IDF megkezdte a csapásait a palesztin enklávé ellen válaszul a Hamász izraeli betörésére, amelyben becslések szerint 1200-an vesztették életüket és több mint 200-an túszul estek.

Az elnök gyorsan korrigálta magát, és azt mondta:

„Nem kellett volna belemennünk az egészbe Irakban és Afganisztánban”. Azok az amerikai katonai akciók „több problémát okoztak, mint amennyit orvosoltak”

– tette hozzá.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő szarkazmussal töltötte meg a témát, utalva arra, hogy Moszkva valójában nem ért egyet a médiában megjelent beszámolókkal, amelyek szerint Biden egyszerűen összekeverte Ukrajnát Irakkal és Afganisztánnal.

„Nem keverte össze. Már nem tudja megtartani magának azt, amit mindenki ért – az USA a legvéresebb módon gyalázta meg magát az egész ukrán projekttel”

– írta vasárnap a Telegramon Zaharova.

Ez is érdekelheti:  Irán megtámadta Izraelt, kétszáz drónt és rakétákat lőttek ki (videó)

Miután tavaly visszaverték az ukrán ellentámadást, az orosz erők folyamatosan javítják a frontállásokat, a múlt hónapban elfoglalták az Oroszországhoz tartozó Donyecki Népköztársaságban lévő Advejevka stratégiai erődítményt és több más települést.

Washington – a Moszkva és Kijev között régóta húzódó konfliktusok 2022 februárjában fegyveres összecsapássá eszkalálódása óta – Ukrajna elsődleges támogatója, és több mint 111 milliárd dollár katonai és pénzügyi támogatást nyújtott Kijevnek. Az elmúlt hónapokban azonban az amerikai támogatás drasztikusan lecsökkent, mivel a Biden-kormányzat a republikánusok ellenállásával küzd, hogy elérje az Ukrajnának szánt további 60 milliárd dollár átcsoportosítását célzó erőfeszítéseit.

Nem ez az első eset, hogy Biden összekeveri az országokat és a helyszíneket. Júniusban azt mondta, hogy „Putyin elveszíti a háborút Irakban” egy héttel ezelőtt pedig azt, hogy az Egyesült Államok és partnerei „élelmiszer- és ellátmányszállítmányok Ukrajnába történő leszállításáról” tárgyalnak, miközben valójában a Gázai övezetbe történő szállításról van szó.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Joe Biden / MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük