KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok így rángatták ki a frontszolgálat elől menekülőket a furgonból (videó 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrán határőrök és belbiztonsági tisztek a múlt héten több tucat férfit tartóztattak fel, akik Romániába akartak átjutni. Az őrizetbe vett személyek állítólag a katonai behívó elől próbáltak menekülni.

Összesen 35 embert vettek őrizetbe egyetlen razzia során – közölte az ukrán határőrség szolgálata március 8-án a Telegramon közzétett közleményében. A feltételezett elkövetők egy kisbusz rakterében utaztak, amikor a járművet a biztonságiak megállították.

A New Voice (NV) portál által közzétett fotókon és videókon az látható, amint a feltételezhetően civil ruhába öltözött határőrök és biztonsági tisztek kirángatják a férfiakat a mikrobuszból, a földre taszítják őket. Látható, amint a rendőrök közül néhányan hátba verik a férfiakat, akiket a járműből kirángatnak.

Egy másik, a Strana által közzétett felvételen az látható, amint az egyik őrizetbe vett személy – feltehetően a sofőr – a földön fekszik, miközben egy biztonsági őr a nyakán térdel. A videót rögzítő férfi ezután verni és szidalmazni kezdte a vélhetően sofőrt.

A kisbusz vezetőjét illegális határátlépések szervezésével gyanúsítják – áll a közleményben, hozzátéve, hogy a férfit az ukrán belbiztonsági szolgálat (SBU) már jó ideje megfigyelés alatt tartotta. Állítólag 10 ezer eurót (közel 11 ezer dollárt) kapott minden egyes “ügyfelétől” azért, hogy segítsen nekik elmenekülni Ukrajnából – közölték a határőrök.

A tisztviselők nem közöltek részleteket arról, hogy miért próbált több mint 30 ember illegálisan átjutni az ukrán-román határon, de több országos médium, köztük az állami 24-es csatorna ” a behívást megtagadóként” emlegette őket.

Az ukrán hatóságok nem kommentálták a biztonságiak fellépését. A határőrség által közzétett fotókon csak az látható, hogy az őrizetbe vett személyek a földön térdelnek az SBU ügynökei előtt.

Az ukrán média beszámolói szerint ez volt az egyik legnagyobb számú bevonulás elől menekülőket lekapcsoló fogás, egyetlen akció során. Hasonló incidensre február elején került sor, amikor összesen 38 férfit állítottak meg a határőrök, akik két kisbusszal akartak átjutni Ukrajnából Magyarországra.

Ez is érdekelheti:  Dél-Koreában sikeresen teszteltek egy fogyókúrás „szuperbaktériumot”.

A behívók megkerülése egyre sürgetőbb kérdéssé vált Kijev számára a Moszkvával való konfliktus során. Sok hadköteles illegálisan próbál elmenekülni Ukrajnából. A BBC számításai szerint 2023 augusztus végéig mintegy 20 ezer embert csempésztek át a határon. A brit műsorszolgáltató arról is beszámolt, hogy naponta történnek illegális átkelési kísérletek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: © Telegram / Ukrán Állami Határőrség

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük