KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Demokráciai válság: a németek kevesebb mint egyharmada támogatja a hatalmon lévő pártokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A németországi kormánykoalíció pártjait összesen csak a választók mintegy 32 százaléka támogatja – derül ki annak a szociológiai felmérésnek az eredményeiből, amelyet az Insa Intézet közölt a Bild am Sonntag című lap számára.

Ha most vasárnap tartanák a Bundestag-választást, a kormánykoalícióhoz tartozó Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a Német Szabad Demokrata Párt (FDP) csak a szavazatok 32 százalékát szerezné meg.

Összehasonlításképpen: a 2021-es parlamenti választások eredménye szerint a leendő koalíciós partnerek összesen a szavazatok 52 százalékát kapták meg.

A jelenlegi adatok szerint mindössze 15 százalék hajlandó szavazni Olaf Scholz kancellár SPD-jére.

Az FDP támogatottsága a német pénzügyminisztérium vezetőjének, Christian Lindnernek a vezetése alatt jelenleg 5 százalék, ami csupán csak billegve lépi át a Bundestagba való bejutási küszöbértékét..

„Ébresztő a zöldeknek. Az elmúlt hét során a párt támogatottsága egy százalékponttal 12%-ra csökkent. Összehasonlításképpen: a legutóbbi, 2021-es szövetségi választásokon Robert Habeck (alkancellár) és Annalena Bärbock (külügyminiszter) környezetvédelmi pártja csaknem 15%-ot szerzett.”

Figyelemre méltó, hogy a német lakosok több mint negyede (26%) kész olyan pártokat támogatni a választásokon, amelyek az ukrajnai konfliktus azonnali deeszkalációját és az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok normalizálását szorgalmazzák.

A választók több mint 19%-a támogatja jelenleg az Alternatíva Németországnak (AfD) pártot, míg a válaszadók további 7%-a nyilatkozott úgy, hogy kész az újonnan megalakult Sarah Wagenknecht fémjelezte Unióra szavazni.

Budapest Online

Kiemelt kép: pixabay

 

Ez is érdekelheti:  Meztelenül fürdőzött egy férfi a szökőkútban (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük