KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden „idegbe jött” a YouTube miatt

A YouTube pénteken közölte hogy többé nem távolít el olyan tartalmakat a felületéről, amelyek hamis állításokat terjeszthetnek.

Joe Biden amerikai elnök választási kampánystábja nyilatkozatot adott ki kedden, melyben felelőtlennek tartják az Alphabet által működtetett YouTube videómegosztót, mert nem vizsgálja tovább a 2020-as elnökválasztással kapcsolatos választási csalásokról szóló hamis állításokat.

 

A YouTube pénteken közölte hogy többé nem távolít el olyan tartalmakat a felületéről, amelyek hamis állításokat terjeszthetnek a 2020-as, vagy az azt megelőző elnökválasztásokkal kapcsolatban. Joe Biden amerikai elnök stábja szerint ez felelőtlenség és erőszakhoz vezethet.

A YouTube meggondolatlan és felelőtlen döntése a demokrácia további hanyatlását és esetlegesen erőszakot fog előidézni, ezért arra kérjük őket hogy gondolják át ezt a lépést” 
– közölte Kevin Munoz, Biden újraválasztási kampányának szóvivője a nyilatkozatban.

 

A YouTube szerint azonban míg egyes tartalmak eltávolítása valóban gátat szabott bizonyos hamis állításoknak, ugyanakkor ez a gyakorlat akaratlanul is a politikai közbeszéd korlátozásának nem kívánt hatását okozhatja.

Donald Trump volt amerikai elnök azt állította hogy széleskörű választási csalás miatt szenvedett vereséget a 2020-as elnökválasztáson. A volt elnök támogatói ez után támadták meg a Capitolium épületét 2021. január 6-án.

Munoz közölte, hogy a YouTube mostani lépése nem másíthatja meg azt a tényt, hogy Biden tisztességesen nyerte meg a 2020-as elnökválasztást, de véleménye szerint a közösségi médiát szolgáltató cégek szerepet játszottak a választási hazugságok terjesztésében.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük