KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Biden aláírta a finanszírozási törvényt, Ukrajna nincs a pakliban – 2024 elejéig működőképes marad az Egyesült Államok kormánya

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön aláírta az átmeneti költségvetési törvényt, és ezzel elkerülte a kormányzat működésének leállását. A korlátozott összegű előirányzatot, amely nem tartalmazza az Ukrajnának nyújtott segélyt, szerdán fogadta el a szenátust.

A jogszabályt Mike Johnson republikánus képviselőházi elnök terjesztette elő, aki pártja konzervatívabb szárnyának tiltakozása ellenére a demokratákra támaszkodva keresztülvitte a kamarán. A demokraták által ellenőrzött szenátus másnap 87-11 arányban fogadta el a törvényjavaslatot.

Az áthidaló törvényjavaslat nem tartalmazott olyan égető kérdésekkel kapcsolatos kiadásokat, mint az abortusz, a határbiztonság és a külföldi segélyek – sem Ukrajnának, sem Izraelnek, sem más nemzeteknek. A törvény célja az volt, hogy a kormányhivatalok a jelenlegi szinten tudjanak továbbműködni. A kétszintű törvény január 19-ig és február 2-ig biztosítja a működési finanszírozást. Ha Biden nem írta volna alá a törvényt, akkor a kormányzati működés pénteken éjfélkor leállt volna.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen Joe Biden / Fotó: REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük