KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Beszóltak az ukránok Orbán Viktornak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A külügyi szóvivő szerint téved a magyar miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök arról beszélt Katarban, hogy háború eszkalációja helyett tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség, mert az ukrajnai háborúban mindennap sok ember hal meg. A Bloomberg szerint ezek mellett azt is elmondta, hogy Ukrajna nem nyerheti meg a háborút Oroszország ellen.
Ha megnézzük a számokat, a környezetet és azt, hogy a NATO nem hajlandó csapatokat küldeni, akkor nyilvánvaló, hogy a csatatéren nincs győzelem szegény ukránok számára”.

Erre reagált Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő egy Facebook-posztban: „A Kreml örülhet: a magyar kormányfő felmentette Oroszországot az Ukrajna elleni agresszió felelőssége alól”.

„Ugyanezek az európai politikusok tavaly még azt állították, hogy Ukrajnának nincs esélye 72 óránál tovább kitartani. Akkor is tévedtek, és most is tévednek” – fejtette ki. Hozzátette, „azokkal ellentétben, akik azt szorgalmazzák, hogy ellenállás nélkül adjuk meg magunkat az ellenségnek, az ukránok addig fognak harcolni, amíg területüket teljesen fel nem szabadítják az orosz megszállás alól. Ez az egyetlen módja annak, hogy ne csak a békét állítsák helyre Ukrajnában, hanem egész Európa biztonságát is garantálják.”

Zárásul megjegyezte, „ezért kulcsfontosságú, hogy egyesítsük erőinket annak érdekében, hogy Ukrajnának minden rendelkezésére álljon, ami Oroszország vereségének felgyorsításához szükséges”.

Mandiner

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad John Micklethwaitnek, a Bloomberg főszerkesztőjének. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: