KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA ukrán diverzánsokat támogat a Krímben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

 

„Az orosz nagykövetség egyelőre beéri nyilatkozatokkal. Ám ha bebizonyosodik, hogy az USA támogatja Ukrajna diverziós tevékenységét a Krímben, akkor a reagálást kénytelenek leszünk fokozni” – mondta el a VZGLJAD c. lapnak Andrej Klimov orosz szenátor – az NBC News tévécsatornának azt a hírét kommentálva, hogy az Egyesült Államok „ukrán alegységeket” támogat a Krímben.

„Semmi kétségem a felől, hogy az amerikai titkosszolgálatok nagy figyelemmel vannak az iránt, hogy mivel foglalatoskodnak az ukrán titkosszolgálatok – mondta Andrej Klimov, az orosz parlament felsőháza külügyi bizottságának elnökhelyettese. – Azt nem tudom megmondani, hogy kezdeményeznek-e az amerikaiak valamiféle akciókat a Krímben. De bizonyosan végeznek felderítést. Nagy orosz csapategységek állomásoznak ott. Furcsa lenne, ha az amerikai felderítés ez iránt nem érdeklődne – többek között igénybe véve Ukrajna lehetőségeit”.

A washingtoni orosz nagykövetség magyarázatot követelt az NBC News tévécsatornának azzal a tudósításával kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok „valamifajta ukrán alegységeket támogat a Krímben.” Az NBC News hírében arról esett szó, hogy Oroszország állítólag afgán fegyvereseket pénzel azért, hogy Afganisztánban tartózkodó amerikai katonákat likvidáljanak. Meg nem nevezett amerikai hivatalos személyek azt állították a tévécsatornának: Moszkva ezzel válaszol arra, hogy Washington a szóban forgó „ukrán alegységeket” támogatja a Krím területén.

„Meg nem nevezett amerikai hivatalos személyek arról beszélnek, hogy országuk harmadik országokban végzett terrorista tevékenységeket támogat”. Ráadásul „ebben az esetben konkrétan Oroszországot említik”– szögezték le a washingtoni orosz diplomáciai képviseleten. A nagykövetség ezért magyarázatot kíván követelni a Fehér Háztól: megfelelnek-e a valóságnak ezek a hírek. Az orosz fél elvárja, hogy az USA „tisztázza: segítette-e Washington az Ukrán Biztonsági Szolgálatot, direkt, vagy közvetve, abban, hogy terrorista támadásokat hajtson végre krímiek ellen.”

Ez is érdekelheti:  Az amerikai képviselőház elnöke szavazásra bocsátja az ukrán segélytörvényt

Eredeti cikk:

В Совфеде отреагировали на данные о поддержке США диверсий Украины в Крыму

 

NewsFront

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük