KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA támogatja a lengyeleket, hogy repülőgépeket adjanak az ukránoknak

A Fehér Ház számos amerikai sajtóorgánumnak kijelentette, hogy az USA nem bánja, ha Lengyelország Ukrajna rendelkezésére bocsát néhány régi, szovjet harci repülőgépet a saját készleteiből, hogy ezzel is segítsen visszaverni a folyamatban lévő orosz inváziót. Ugyanakkor Washington az így kialakult „hiányt” kompenzálná Lengyelország részére.

A Politico négy meg nem nevezett amerikai tisztviselőt idézett, akik szerint Washington pótolhatja a lengyel légierő hiányát, ha úgy dönt, hogy Kijevnek adja használt MiG-29-eseit. A Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Egyesült Államok F-16-os vadászrepülőgépek átadását fontolgatja Lengyelországnak, amennyiben a lengyelek Ukrajnának adják a régi orosz technikát.

Kiemelt kép: Lengyel MiG-29 sugárhajtású vadászrepülőgépek egy katonai parádén Varsóban, Lengyelországban, 2015. © Karol Serewis/Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük