KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA már készíti egy ukrajnai gerillaháború terveit

Az Egyesült Államok és szövetségesei csendben „vészhelyzeti terveket” dolgoznak ki arra az esetre, ha Oroszországnak sikerül végrehajtania terveit Ukrajnában és száműzetésbe kényszeríti az Egyesült Államok által hatalomba juttatott jelenlegi bábkormányt – ezt szombaton a Washington Post írta.

Washington állítólag arra számít, hogy azok a fegyverek, amelyeket Amerika és szövetségesei jelenleg Ukrajnába szállítanak dollármilliárdos értékben, felhasználhatóak lesznek egy Ukrajnában kialakuló gerillaháború esetén. A jelentések szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kulcsszerepet szán ebben azoknak az ukránoknak, akik felhívására vállalják ezt a fajta hadviselést Oroszországgal szemben.
„Most minden lehetőségre készenléti tervet dolgozunk ki” – mondta a Washington Postnak egy amerikai tisztviselő, aki hozzátette, hogy azzal is számolnak, ha Zelenszkij egy emigráns kormányt hoz létre Lengyelországban.
Pénteken az NBC News arról számolt be, hogy a képviselőház egy konzervatív csoportja találkozott Robert O’Briennel, Donald Trump volt amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójával, aki arra buzdította őket, hogy támogassák Zelenszkij kormányát akkor is, ha az külföldre távozik.
A terv másik része az, hogy az Egyesült Államok a jövőben támogasson egy „függetlenségpárti” harcot úgy, hogy a benne résztvevőket fegyverekkel is ellátja. A képviselőház hírszerzési bizottságának két tagja – Raja Krishnamoorthi (D-Ill) és Mike Turner (R-Ohio) – jelenleg olyan kétpárti törvény magalkotását szorgalmazza, amely előírja a Biden-adminisztrációnak, hogy dolgozzon ki egy gerillaháborús stratégiát – számolt be az NBC.
Az amerikai kongresszusz további 10 milliárd dolláros támogatást akar megszavaztatni Ukrajnának, mely összeg fele kifejezetten katonai eszközök biztosítását jelenti.
Washington Post / NBC / RT
Kiemelt kép: 2022. március 5. © AP / J. Scott Applewhite 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük