KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA lecseszte Zuckerberget, szerintük Szlovákiában gyengén cenzúráz a Facebook

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok felszólította Mark Zuckerberget, hogy aktívan lépjen fel az „oroszbarát propaganda” ellen a Facebook közösségi hálózat szlovák szegmensében.

Adam Schiff, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke egy általa szignózott levélben adott hangot aggodalmának, mert szerinte a Facebook szlovákiai közösségi hálóján a szlovák felhasználók túl sok „orosz dezinformációt és propagandát” osztanak meg.

Azt írta Adam Schiff:

„Felszólítjuk a Facebookot, hogy haladéktalanul gondoskodjon minden oroszbarát dezinformáció azonnali kivizsgálásáról, ellenőrzéséről és azonosításáról”

A kongresszusi képviselők azt javasolják, hogy speciális módon jelöljék meg a hamis és félreinformáló posztokat, ami véleményük szerint megnehezíti a közösségi hálón belüli terjedésüket. Ezen túlmenően szükségesnek tartják az aktívabb munkát,

„hogy azonosítsák azokat az embereket vagy csoportokat, akik a legaktívabban hoznak létre és osztanak meg ilyen információkat”.

Mint emlékezetes, márciusban a Facebook tevékenységét Oroszországban szélsőségesnek nyilvánították és leállították, válaszul a Meta belső levelére, amely arról szólt, hogy a közösségi hálózat feloldja számos országban az orosz állampolgárok, köztük a katonaszemélyzet elleni erőszakra való felhívást tartalmazó információk közzétételét.

Szlovákiában továbbra is a Facebook a legnépszerűbb közösségi hálózat, mintegy 2,7 ​​millió felhasználóval.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Vádat emeltek Herczeg Zoltán ellen

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük