Az USA Irán megtámadását fontolgatja

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

(forrás: Times Online, – az eredeti cikk ITT olvasható)

A Pentagon egyre komolyabban fontolgatja Irán megtámadását. Mike Mullen admirális, vezérkari főnök, az Egyesült Államok vezető katonai tisztviselője vasárnap este már arról beszélt, hogy a nukleáris célpontok elleni csapás „igen hasznos lenne” Teherán urándúsítási  programjának késleltetése szempontjából.

Az iráni fenyegetés érezhetően növekszik: Ahmedinezsád elnök tegnap, a fegyveres erők napján büszkén mutatta be az ország új fejlesztésű rakétáit, melyek akár izraeli célpontok vagy amerikai közel-keleti bázisok ellen is bevethetők. Az elnök arról is beszélt, Irán olyan hatalmas, hogy senkitől nem kell félnie, majd a térség elhagyására szólította fel az Irakban, Afganisztánban és az arab öbölben állomásozó amerikai erőket.

Az iráni „paranccsal” egy időben a The New York Times igen kényes dokumentumot tett közzé: Robert Gates védelmi miniszter jelentését, melyben arról ír, az Egyesült Államoknak nincs stratégiája arra az esetre, ha az iszlám köztársaság minden törekvés ellenére atomfegyverhez jutna. A tanulmányt feltehetőleg magas rangú katonai személy juttatta el a laphoz, mely alátámasztja azt a vélekedést, mely szerint a két szerv között ellentét feszül: a Fehér Ház igyekszik diplomáciai módszerekkel megoldani a kérdést, míg a Pentagon már türelmetlen, és fegyveresen szerelné le az iráni atomfenyegetést.

Valóban, Mullen admirális szavai is ezt visszhangozzák: „A katonai megoldás igen hasznos lenne az iráni atomprogram késleltetése szempontjából – mondta a Columbia Egyetemen. – Ez nem az én döntésem, hanem az elnöké. De az én véleményem szerint (…) most a támadás az utolsó lehetőség”.

A Times információi szerint a Pentagon megkezdte több száz bunkerromboló bomba szállítását az Indiai-óceánon található Diego Garcia bázisra. A Massive Ordnance Penetrator elnevezésű robbanóeszköz 15 tonnát nyom, és akár 60 méter vastag betonborításon is képes átjutni a detonáció előtt (nem tévedés, 200 láb vastag vasbetonon, ami ~ 200×30 cm = ~ 6000 cm, azaz 60 méter – a szerk.).

Nemzeti InternetFigyelő

0 thoughts on “Az USA Irán megtámadását fontolgatja

 1. A cionisták nem nyugszanak addig, amíg ki nem robbantják a harmadik és egyben végső világháborút.
  Pedig az számukra a vég lesz, mert sem az oroszok, sem a kínaiak nem fogják ölbe tett kézzel nézni az USA, és Izrael további terjeszkedését.
  Valószínű, hogy több arab állam is bekapcsolódik a háborúba, ezért válik kiterjedtté a világháború.
  Sajnos hazánk Nato tag, és ezért nekünk is az USa-t kell segíteni.
  Tragédia, hogy egy az Úrtól elfordult zsidó csoport,a cionisták uralják a fejlett nyugatot és az USA-t is.
  Jó, ha tudjátok, hogy sok zsidó ellenezte a cionizmust, és Izrael megalapítását, és az Isten akaratától való elfordulásnak bélyegezték azt!!
  A cionizmus a Sátán kutyája!
  Sajnos itthon is vannak követői, és jobb lenne, ha rövid pórázon tartaná őket a kormányzat!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük