KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA egyre nyíltabban sodródik bele egy Oroszország elleni háborúba

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A 150 kilométeres lőszer a legújabb fegyvercsomag részét képezi  

A Pentagon pénteken közölte, hogy a kijevi kormánynak kell eldöntenie, hogyan használja fel az új rakétákat, amelyeket az Egyesült Államok által Ukrajnának küldött HIMARS sorozatvetőkhöz szállítanak. A nyilatkozat megerősíti, hogy az amerikai adófizetők által finanszírozott legújabb hadianyagcsomag tartalmazni fogja a Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB) lőszert.

A Boeing által gyártott lőszerek egy repülőgépbombával párosított rakétamotorból állnak, hatótávolságuk akár 150 kilométer is lehet. Míg a pénteki közlemény felsorolt „további lőszereket” a HIMARS-okhoz és „precíziós irányítású rakétákhoz”, Patrick Ryder dandártábornok azt nyilatkozta újságíróknak, hogy ez ténylegesen magában foglalja a GLSDB-t is, megerősítve a Reuters által a hét elején közzétett információkat .

Ryder azt is megerősítette, hogy az Egyesült Államok nem fogja megakadályozni, hogy az ukránok a rakétákkal mélyen orosz területeket lőjenek.

Kiemelt kép: A nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) hadgyakorlat alatt a rigai Spilve repülőtéren, 2022. szeptember 26. © AP / Roman Koksarov 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

90 másodperc – Az USA a nukleáris háború szélére sodorta a világot

Ez is érdekelheti:  Berliner Zeitung: Pánikhangulat az ukrán vezetésben

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük