KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA attól tart, hogy Ukrajna támadja meg előbb Oroszországot…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pentagon fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy Ukrajnát valós időben látja el operatív hírszerzési adatokkal egy esetleges orosz invázió kapcsán, Washington azonban attól tart, ez azt eredményezheti, hogy először Ukrajna fog csapást mérni Oroszországra – adta hírül a karpat.in.ua a The New York Times című amerikai lapra hivatkozva.

Az újság szerint arról van szó, hogy az amerikaiak Ukrajnának valós idejű információkat adnak át arról, hogy az orosz csapatok vonulnak-e az ukrán határ felé. Az Egyesült Államokban úgy vélik, hogy ha megfelelő időben adnak tájékoztatást, akkor az ukrán hadsereg jól felkészülhet a támadásra. „Az amerikai hírszerző szolgálatok már most több anyaghoz adnak hozzáférést Kijevnek, mint az orosz csapatok ukrán határ közeli összevonása előtt…” – írta az újság.

De mint a lap megállapította, az amerikai hivatalos személyek elismerik, hogy a hatékony hírszerzéssel kapcsolatos egyik lehetséges probléma az, hogy ez azt eredményezheti, hogy Ukrajna előbb mér csapást Oroszországra.

Forrás: karpat.in.ua;

Kiemelt kép: Reuters.

Hungary First

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: