KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán védelmi minisztérium elismerte a krími híd elleni támadást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán védelmi minisztérium elismerte a krími híd elleni 2022 októberében történt bombatámadást. Az ukrán védelmi minisztérium helyettes vezetője, Anna Malyar a logisztika gyengítésében nevezte meg az okot.

Az ukrán hatóságok korábban nem erősítették meg a hídon történt robbantásban való közvetlen részvételüket. Az FSZB szerint az ukrán titkosszolgálat vezetője, Kijlo Budanov volt az ötletgazda. Az ukrán média szerint az SBU-nak is köze volt a robbantáshoz.

Anna Malyar ukrán védelmi miniszterhelyettes elismerte Kijev érintettségét a krími híd felrobbantásában. A híd 2022. október 8-án sérült meg.

Az ukrajnai katonai konfliktus kezdete óta eltelt 500. napon Malyar a Telegram-csatornáján közzétett egy listát arról, hogy Kijev milyen akciókat hajtott végre egyes napokon a harcok során.

„273. napon, indították az első csapást a krími hídra, hogy megzavarják az oroszok logisztikáját”

– írta a védelmi minisztérium helyettes vezetője július 8-án.

Korábban az ukrán biztonsági szolgálat vezetője, Vaszil Maljuk arról beszélt, hogy Ukrajna részt vett a támadásban. Május végén Dmitrij Komarov újságírónak azt mondta, hogy Ukrajna „bizonyos tevékenységeket” végzett a krími hídon.

„Tekintettel arra, hogy ez egy logisztikai útvonal volt, amelyet kötelességünk volt elvágni az ellenségtől, ezért ilyen jellegű tevékenységeket kellett végrehajtani. Ők ezt terrorcselekménynek minősítik. Több mint 20 honfitársukat bebörtönözték, mindegyiküket bűnrészességgel gyanúsítják”

– mondta Maljuk.

Az ukrán hírszerzés főigazgatóságának vezetője, Kijlo Budanov a maga részéről tagadta az ukrán különleges szolgálatok részvételét a híd elleni támadásban. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök októberben azt mondta: „Tudomásom szerint mi biztosan nem adtunk ilyen parancsot”.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Tűz a krími hídon a 2022. október 8-i robbanás következtében / Global Look Press

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: