KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán katona ellopta a tankot, majd átszökött az orosz oldalra

Orosz állampolgárságot kért az a volt ukrán katona, aki ellopott egy T-64-es harckocsit és átszökött az orosz oldalra – számol be a TASZSZ orosz hírügynökség.

Makszim Lihacsov májusban döntött úgy, hogy megadja magát az orosz erőknek, azonban úgy látta a legbiztonságosabbnak a lépést, ha elköt egy T-64-es harckocsit és azzal próbálkozik. A terve bejött és Donyeck környékén sikerült a harckocsival együtt átmennie az oroszokhoz.
Ott arról számolt be, hogy korábban egy lengyelországi húsfeldolgozó üzemben dolgozott, ahol az ott dolgozó ukránok olyan lengyeleknek mutatták be, akik a lengyel titkosszolgálattal álltak kapcsolatban. Mint mondta, arra akarták rávenni, hogy a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságokról szóló ismereteit ossza meg velük. Állítása szerint Lihacsov megtagadta ezt a fajta „együttműködést”.  Még 2022-ben tért vissza Ukrajnába, ahol aztán később a frontra került, majd idén májusban az általa ellopott harckocsival átállt az orosz oldalra.
Lihacsov megkérte az orosz állampolgárságot, jelenleg ennek az elbírálását várja.
Kiemelt kép: illusztráció / T-64-es típusú, szovjet gyártmányú harckocsi / Fotó: RIA Novosztyi

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az ukrán katona ellopta a tankot, majd átszökött az orosz oldalra

  1. Helyesen cselekedett.
    Tömegesen kellen így cselekedni az Ukrajnának nevezett orosz területen élő és kényszerbesorozás révén a frontra kerülésük után.
    Ha többen így gondolnák, akkor egész alakulatoknak kéne átmenni orosz oldalra, mivel nem akarnak amerikai és Nyugati érdekekért eldobni az életüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük