KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán fegyveres erők több mint 130 katonáját semmisítették meg Herszon közelében

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megsemmisült az Ukrán Fegyveres Erők 60. gyalogdandárjának egy zászlóalja a Herszon régióbeli Topolinoye falu közelében az Orosz Légierő nagy pontosságú rakétáinak csapásai következtében – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. Tájékoztatása szerint a csoport több mint 130 tagja semmisült meg. Ezenkívül a 72. gépesített dandár elleni támadást követően Artemovszk település környékén 70 katoná vesztette életét.

Az ukrán csapatok harcálláspontjaira mért csapások következtében az Ukrán Fegyveres Erők 60. Gyalogdandár zászlóalja teljesen elvesztette harcképességét. Csak az elmúlt 24 órában ennek az egységnek több mint 130 katonáját likvidálták áll a közleményben.

Emellett  az Ukrán Fegyveres Erők 58. motoros gyalogdandár 15. zászlóaljának maradványait a július 25-i visszavonulás során a 118. területvédelmi dandár fegyveresei semmisítették meg.

Az elmúlt nap során ukrán fegyveres erők összesen kilenc parancsnoki állása és hat lőszerraktára semmisült meg. Kramatorszk térségében egy orosz Szu-35C vadászrepülőgép is eltalálta az ukrán S-300-as légvédelmi rakétarendszer indító állomását.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: