KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán elnök főtanácsadója provokációnak nevezte az ukrán diverzánsakcióról szóló orosz jelentéseket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mihajlo Podoljak szerint az Oroszországi Föderáció meg akarja ijeszteni a népét, hogy igazolja a másik ország elleni támadást és a növekvő szegénységet a háború első éve után. 

Szándékos provokációnak nevezte az ukrán elnök egyik főtanácsadója csütörtökön azokat a jelentéseket, amelyek szerint az ukrán erők szabotázsakciót hajtottak végre az oroszországi Brjanszk régióban.

Mihajlo Podoljak a Twitter közösségi oldalán azt írta, hogy

A történet az ukrán szabotázscsoportról az Oroszországi Föderációban klasszikus szándékos provokáció”. Hozzátette,„az Oroszországi Föderáció meg akarja ijeszteni a népét, hogy

igazolja a másik ország elleni támadást és a növekvő szegénységet a háború első éve után”.

Alekszandr Bogomaz, az Ukrajnával határos oroszországi Brjanszk megye kormányzója korábban a Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy ukrán diverzánsok hatoltak be a Klimovó járásbeli Ljubecsane községbe. Tájékoztatása szerint a diverzánsok tűz alá vettek mozgásban lévő járművet, aminek következtében egy lakos életét vesztette, egy tízéves gyermek pedig megsebesült. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint Ljubecsanéban a behatolók túszokat ejtettek.

Kiemelt kép: Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója
RIA Novosti / Alexander Kryazhev

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: