KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrán áramszolgáltató vezetője szerint az ukránoknak külföldre kellene menniük

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukránoknak fontolóra kellene venniük az ország elhagyását, hogy ezzel is csökkentsék a megsérült villamosenergia-hálózat leterheltségét – jelentette ki Makszim Timcsenko, a legnagyobb magán tulajdonban lévő ukrán áramszolgáltató, a DTEK Holding vezetője. Ezt a BBC-nek nyilatkozta egy szombati interjúban.

„Ha legalább három-négy hónapig találnak alternatív szálláslehetőséget, az nagyon hasznos lesz a rendszer számára”

– mondta Timcsenko.

Arra is buzdította honfitársait, hogy kevesebb áramot fogyasszanak, mivel az elektromos energia nagyobb részére a kritikus infrastrukturális létesítmények és a kórházak számára van szükség. Az elmúlt hetekben Ukrajna energiarendszere többször is az orosz hadsereg célpontjává, ami folyamatos és vészhelyzeti áramszüneteket okozott.

„Ha kevesebbet fogyaszt, akkor a sérült katonákat ellátó kórházakban garantált az áramellátás. Ez úgy érhető el, ha az emberek kevesebb áramot fogyasztanak, vagy elköltöznek

 – mondta Timcsenko.

A bejelentést az ország lakossága túlságosan is riasztónak ítélte meg, ezért az Energiaügyi Minisztérium közbelépett, és igyekezett megnyugtatni a lakosságot, hogy az áramellátással kapcsolatos helyzet továbbra is ellenőrzés alatt áll, és nem kell elmenekülni az országból.

A DTEK tagadta, hogy Timcsenko az embereket az ország elhagyására szólította volna fel, és állításuk alátámasztására közölt egy gondosan kivágott részletet a BBC-nek adott interjújából.

„Nincs vészhelyzet az azonnali távozásra, de meg kell szerveznünk magunkat, mindannyian harcosok vagyunk az energiafronton”

idézi Timcsenko a DTEK által közzétett részletet.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: Az autók fényszórói megvilágítják a járókelőket, akik a sötét utcán sétálnak áramszünet idején Kijevben, Ukrajnában 2022. november 17-én. © Getty Images / SOPA Images / LightRocket / Szergej Chuzavkov 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: