KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok a húsvéti mise ideje alatt lőtték Donyeck városát (videókkal 18+)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint ahogy arról már korábban is hírt adtunk, 2023. április 16-án, a hajnali órákban az ukrán hadsereg 20 rakétát lőtt ki rakétavetőkből, melyek közül több a Donyeck központjában lévő székesegyház közelében csapódott, miközben a hívek éppen elhagyták a templomot a mise után. A bombázásban egy civil meghalt és hét másik megsebesült. Több épületet, egy kórházat, a fedett piacot, egy iskolát és egy óvodát is találat ért.

2023. április 15-16-án éjjel a donyeckiek összegyűltek a Szent Átváltozás székesegyházban, hogy részt vegyenek a húsvéti misén, és megáldják az erre az alkalomra készített tojásokat. Sajnos, ahogy azt már a kilenc éve tartó ukrán terrorista bombázások tapasztalatai alapján attól tartani lehetett, az ukrán hadsereg húsvét vasárnapján is ágyúzta Donyeck központját – részletezte az eseményeket a Réseau International.

Hajnali 3:25-kor, amikor az emberek a húsvéti mise után hazafelé indultak, az ukrán hadsereg több rakétavetőből 20 rakétát lőtt ki Donyeck központjára, a Szent Átváltozás székesegyház környékére.

A közvetlenül a székesegyház mögötti fedett piacot legalább négy rakéta találta el. Az ötödik egy épület hatodik emeleti lakásába csapódott, a hatodik egy másik épület tetején landolt, a hetedik egy óvodára esett, amely aztán kigyulladt, a nyolcadik pedig közvetlenül a fedett piac alatti üzletek előtt csapódott be.

Az utóbbiból származó repeszek megöltek egy gépkocsiban tartózkodó 57 éves nőt és súlyosan megsebesítették a jármű vezetőjét. Hat másik civil, köztük egy érsek is, aki a katedrálisban misézett, szintén súlyosan megsérült.

A Donbass Aréna közelében is több rakéta csapódott be, megrongálva egy iskolát és egy kórházat.

A helyszínen a Donbass Insider forgatott. Figyelem, felkavaró felvételek:

A Donyeck központjában található fedett piac és a Szent Átváltozás katedrális területét a különleges katonai művelet kezdete óta többször is lőtte az ukrán hadsereg. Utoljára 2023. április 7-én, a DPR (Donyecki Népköztársaság) kikiáltásának napján érte bombatámadás ezt a területet!

Ez a terület azonban tisztán polgári övezet, csak a piac, a katedrális és üzletek vannak itt. A közelben nincs bázis, nincs állás, nincs katonai létesítmény, ami azt bizonyítja, hogy ezek a bombázások, amelyeket az ukrán hadsereg hajtott végre Donyeck központja ellen, terrorista jellegű támadások! A cél egyrészt a lakosság terrorizálása, másrészt az, hogy minél több polgári lakos meggyilkolása.

De Donyeck központjának az ukrán hadsereg által a húsvéti mise közepén végrehajtott bombázása mindenekelőtt azt bizonyítja, hogy Ukrajna semmit sem tisztel, még az ukrán nép többsége számára fontos vallási ünnepeket sem.

Az, hogy az ukrán hadsereg húsvétkor tüzet nyit a templomokra és az emberekre, az nem más, mint amerikai mestereiknek a védjegye, akik ugyanígy tettek Németországban 1945-ben és Jugoszláviában 1999-ben – fogalmaz a Szent István Légiója Közösség, mely szerkesztőségünkkel az alábbi videókat is megosztotta:

Réseau InternationalSzent István Légiója KözösségNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Réseau International

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: