KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A donyecki székesegyházat lőtték az ukránok a húsvéti istentisztelet alatt, áldozatok

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ember meghalt, hat másik pedig megsebesült, amikor Donyecket lőtték az ukrán fegyveres erők – közölte Gyenyisz Pusilin, a DNR megbízott vezetője a Telegram-csatornáján.

Húsvét éjszakájának hajnalához közeledve, miközben a hívek istentiszteleten voltak, az ellenség Donyeck központjában a székesegyházra mért csapást. Egy halálos áldozatról és hat sebesültről tudunk jelenleg” – írta.

Egy ukrán gránáttalálat következtében kigyulladt egy óvoda. A piac, a közeli üzletek és egy gyógyszertár is megsérült – tette hozzá Pusilin.

“Harci egységeink már dolgoznak a gazemberek semlegesítésén. Ennek ellenére a fenyegetés továbbra is fennáll, legyetek óvatosak” – jegyezte meg.

A helyi hatóságok adatai szerint az ukrán fegyveres erők szombatról vasárnapra virradó éjjel 20 rakétát lőttek ki egy rakéta-sorozatvetőből Donyeck központi Vorosilovszkij kerületére.

A rakéták a RIA Novosztyi tudósítójának jelentése szerint a székesegyház közelében landoltak, ahol éppen húsvéti istentisztelet zajlott. A templomban tartózkodókat evakuálni kellett.

Ezt követően az ukrán fegyveres erők az éjszaka folyamán még négyszer nyitottak tüzérségi tüzet Donyeckre.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: