KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Új Magyar Gárda vezetése nem valósít meg bűncselekményt – áll az Ügyészség precedensértékű határozatában

Az ügyészség is törvénytelennek minősítette a Tihanyi Sörözőben és a Horthy-megemlékezésen történő rendőrségi fellépést és az ezt követő büntető eljárások megindítását. 2009. november 5-én és 20-án az Új Magyar Gárda tagtoborzást tartott, majd november 22. napján a szervezet csatlakozni kívánt a Horthy Miklós kormányzó budapesti bevonulásának 90. évfordulójára rendezett emlékmenethez. A Rendőrség mindegyik alkalommal megakadályozta a békés gyülekezést, a csepeli tagtoborzó során a magánterület sérthetetlenségéhez fűződő alkotmányos alapjogot semmibe véve behatolt a zártkörű rendezvényre arra hivatkozva, hogy bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt intézkednek.

Mindhárom alkalommal számos résztvevőt előállítottak, akiket az éjszakai órákban kivétel nélkül szabadon engedtek. Az őrizetbe vett személyek védelmét ezúttal is a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei látták el.

Amint az emlékezetes, ezt megelőzően, októberben az NJA másokkal együtt sajtótájékoztatón követelte a folyamatos – jogerős bírósági ítéletekkel is szembemenő – rendőri törvénytelenségek beszüntetését.

A Budapesti X. és XVII. kerületi Ügyészség B. X. 6110/2009/I-II. számú (december 4-én kelt) és most kézbesített jogerős határozata helyt ad a Kormány Sándor ellen indított büntetőeljárásokban előterjesztett védői indítványoknak és az eljárást bűncselekmény hiányában megszünteti.

Az Új Magyar Gárda budapesti főkapitányának védelme során a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédei működtek közre, akik az egyesülési joggal visszaélés vétsége miatt közölt gyanúsítás ellen panasszal éltek a rendőrségen, figyelemmel arra, hogy a cselekmény nem tényállásszerű, így bűncselekmény hiányában az eljárás haladéktalan megszüntetésének van helye.

Az ügyészség hivatkozott határozata szerint a védői „panaszok a megalapozott gyanú vonatkozásában alaposak. Az egyesülési joggal visszaélés vétségét az követi el, aki feloszlatott társadalmi szervezet vezetésében vesz részt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok nem támasztják alá, hogy K. S. a 2009. július 2. napján feloszlatott Magyar Gárda Egyesület vezetésében, irányításában részt vett, így a terhére rótt bűncselekmény egyik tényállási eleme hiányzik. Gyanúsítottkénti kihallgatására úgy került sor, hogy annak törvényi feltételei nem álltak fenn”- rögzíti a vádhatóság határozata, amely egyúttal határoz a törvénytelen gyanúsítotti jogállás megszüntetéséről is.

Ez is érdekelheti:  Németország titokban „hatalmas fegyvercsomagot” küldött Ukrajnának

Fontos és a jogalkalmazás számára is iránymutató az Ügyészség határozata, miszerint az ÚMG-ban betöltött vezető tisztség nem minősül a feloszlatott Magyar Gárda vezetésének és így az nem szolgálhat büntetőeljárás alapjául!

NJSZ hír, 2010. január 14.

Nemzeti Jogvédő Szolgálat – www.nja.hu

Nemzeti InternetFigyelő

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

8 thoughts on “Az Új Magyar Gárda vezetése nem valósít meg bűncselekményt – áll az Ügyészség precedensértékű határozatában

 1. Na végre! Az Új Magyar Gárda Mozgalom budapesti kapitányának ügyészség szintjén történt felmentése valóban precedens értékű és a velejéig korrupt hatalom koporsóján az egyik utolsó szög.
  Nem hogy nem valósult meg bűncselekmény ,hanem igenis megvalósult!
  De nem az ártatlanul megvádoltak ,hanem a vádlók ,a rendőrség és a korábban tömeges fogvatartást elrendelő ügyészség és a politikai megrendelésre futószalagon dolgozó bíróság részéről.
  Ez maga a megvalósult bűncselekmény,amit igenis a majdan megalkotandó új törvényeink teljes szigorával kell majd üldözni
  Ne legyenek kétségei senkinek,,azok közé tartozom,akik mindent megtesznek majd az összes elkövetett bűn elkövetői törvény elé állítása érdekében!
  Adja az Isten ,hogy így legyen!
  Szebb Jövőt!
  Reiner Péter

 2. Aki gondolkodni tud,és „nem veszi be” mindazon hazugságokat-mind jobb,mind baloldalról- amit a Magyar Gárda ellen folytatnak,és képes felfogni,hogy ez eszmét- a Szent Korona Tant- ,és az erre tett eskűt nem lehet „Legfelsőbb birósági határozattal” megszüntetni.Ez az eszme,és annak „felvállalása” minden igaz Magyarnak
  kötelessége.Amennyiben ezt megtagadja,azzal saját múltáját ,az őseit tagadja meg.
  Adjon az Isten minden Gárdistának,és a velük szimpatizálóknak,minden gondolkodó és tettre is kész Magyar embernek Szebb Jövőt,és igaz harcukhoz (a „megszüntetésük” ellen) kitartást,és nagyon jó egészséget!!!!

 3. Egyébként is röhej volt az ,hogy egy mozgalmat feloszlatnak. De viszont a cím is hibás,mert a mozgalomnak nincs hivatalos vezetője.Ezért az ügyeszség nem nyilatkozhatot,arról,hogy a vezetése?!

   1. Az a „szebb jövő” soha nem fog megvalósulni, mert szerencsére kevesen vagytok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük