KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszok jelentős csapást mértek ukrán energetikai központokra

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz légierő a Fekete- és Kaszpi-tengeren elhelyezett orosz hadihajókról precíziós fegyverekkel támadást mért Ukrajna több energetikai központjára.

Ennek eredményeként szinte teljes Ukrajna áram nélkül maradt. A hírt maga Zelenszkij ukrán elnök is megerősítette Twitter csatornáján.

Találat érte a zmijevi hőerőművet, valamint a harkovi hőerőműt, amely Ukrajna legnagyobb hőerőműve.

Ennek eredményeként Szumi, Dnyipropetrovszk, Poltava, Zaporozsje és Odessza régiókat részleges áramszünet sújtotta – jelentette be az elnök, aki az „orosz terroristákat” okolta az incidensért. Moszkva mindeddig nem erősítette meg, de nem is cáfolta, a támadások hírét.

Az interneten keringő felvételek a rakétacsapások utóhatásait mutatják, a tűzoltók megpróbálják eloltani a lángokat az erőművekben.

Egy másik videón, amelyet állítólag Poltavából származik, egy trolibusz látható, amely kigyulladt, feltehetően a hálózatban bekövetkezett áramingadozás miatt.

Az áramszünet érintette az ukrán vasutak működését is, így országszerte késésekről számolnak be. Ez egyúttal megbénította a metrórendszert Harkovban.

Ukrán sajtóértesülések szerint eddig csak Poltava, Szumi és Dnyipropetrovszk régiókban sikerült helyreállítaniuk az áramellátást.

 

Kiemelt kép: A tűzoltók tüzet oltanak a harkovi hőerőmű elleni orosz támadás után © Közösségi média


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Fico: Szlovákia ellenezni fogja Ukrajna NATO-csatlakozását

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük