KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszok cáfolják, hogy miattuk zuhant volna le az amerikai drón

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz védelmi minisztérium kedden cáfolta az amerikai hadsereg azon állításait, miszerint egy orosz elfogó repülőgép a Fekete-tenger felett egy incidens következtében egy amerikai MQ-9-es drón lezuhanását okozta.

Az UAV aktív transzponder nélkül repült az orosz határ felé, egyértelműen megsértve a különleges katonai művelet végrehajtására létrehozott tiltott területet – közölte a minisztérium. Két elfogó repülőgépet küldtek a repülő szerkezet azonosítására.

Az USA egy drón lelövésével vádolja az oroszokat

„Moszkvai idő szerint 9:30 körül éles manőverek következtében az MQ-9 pilóta nélküli légi jármű irányítatlan repülésbe kezdett, elvesztette magasságát, és a vízbe csapódott. Az orosz vadászgépek nem használtak fegyvert, nem kerültek kapcsolatba az UAV-val, és biztonságban visszatértek a bázisukra” – áll a védelmi minisztérium közleményében.

Moszkva megjegyzése azután hangzott el, hogy az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága (EUCOM) azzal vádolta az orosz repülőgépeket, hogy „nem biztonságos és nem szakszerű módon fogták be a drónt”. Az amerikaiak azt állították, hogy kémrepülőgépük nemzetközi légtérben tevékenykedett, amikor két pár Szu-27-es sugárhajtású repülőgép megjelent, üzemanyaggal lefújta a drónt, „eltalálva az UAV propellerét”, ami ennek következtében a tengerbe zuhant. Az EUCOM csaknem 12 órát várt az incidens után, hogy arról beszámoljon.

Az Egyesült Államok elismerte, hogy hírszerzési, megfigyelési és felderítési információkat szolgáltat Ukrajnának az Oroszország elleni konfliktusban, ugyanakkor kitart amellett, hogy nem részese a konfliktusnak. Az amerikai és NATO-kémrepülőgépek gyakran repülnek a Fekete-tenger felett és közelítik meg a Krímet, néha közvetlenül azelőtt, hogy az ukrán erők támadást indítanának az orosz félsziget ellen.

A múlt héten egy amerikai stratégiai bombázó egy Szentpétervár elleni rakétatámadást gyakorolt, miközben nemzetközi és NATO-légtérben maradt.

A Pentagon rutinszerűen használja a „nem biztonságos és szakszerűtlen” kifejezést az olyan incidensek leírására, amikor az orosz elfogó vadászgépek elkergetik a határhoz túl közel kerülő amerikai drónokat, kémrepülőgépeket vagy vadászgépeket.

Ez is érdekelheti:  Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon az iráni támadás után

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: MQ-9 Reaper távirányítású repülőgép (RPA). © Isaac Brekken/Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük