KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az USA egy drón lelövésével vádolja az oroszokat

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai légierő MQ-9 Reaper felderítő drónja kedd reggel lezuhant a Fekete-tenger felett, miután az Európai Parancsnokság szerint két orosz repülőgép „nem biztonságos és nem szakszerű elfogást” hajtott végre.

A „hírszerző, megfigyelő és felderítő” platform „nemzetközi légtérben tevékenykedett”, amikor a repülőgépek megközelítették – áll az EUCOM közleményében. Az egyik Szu-27-es „nekicsapódott az MQ-9-es légcsavarjának”, ezért a kezelők a tengerbe ejtették a drónt.

„Az ütközés előtt a Szu-27-esek többször is üzemanyagot öntöttek az MQ-9-esre, és vakmerő, környezetvédelmi szempontból nem megfelelő és szakszerűtlen módon repültek az MQ-9-es előtt” – panaszolta az amerikai hadsereg, „hozzáértés hiányával” vádolva az oroszokat.

James Hecker tábornok, az amerikai légierő európai és afrikai parancsnoka elmondta, hogy a drón „rutinműveleteket hajtott végre a nemzetközi légtérben”, és hogy a baleset az MQ-9-es „megsemmisülését” eredményezte.

Az EUCOM szerint az USA „rutinszerűen” hajt végre drónrepüléseket a nemzetközi légtérben „a kollektív európai védelem és biztonság megerősítése”, valamint „a szövetséges, partneri és amerikai nemzeti célok támogatása” érdekében. Hecker szerint a repülések folytatódnak, és felszólította az oroszokat, hogy „viselkedjenek szakszerűen és biztonságosan”.

Kiemelt kép: Egy MQ-9 Reaper távirányítású repülőgép. ©  Isaac Brekken/Getty Images


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: