KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszellenes szankciók újabb „áldozata”: Az HSBC brit bank kedden közölte első negyedéves adatait

Csaknem 30 százalékkal csökkent Az HSBC brit bank első negyedéves nyeresége a vártnál magasabb hitelveszteségek és az infláció miatt – számolt be róla ma a France-Presse (AFP).

A világ egyik legnagyobb, londoni székhelyű pénzügyi konglomerátuma 4,2 milliárd dolláros adózás előtti nyereséget ért el 2022 első negyedévében, ami 28 százalékkal alacsonyabb a tavalyinál, miközben a bejelentett bevételek négy százalékkal csökkentek. A bank 600 millió dolláros várható hitelezési veszteségről számolt be, szemben az előző év azonos időszakában mért 400 millió dollárral.

A brit konszern eredményeit jelentősen befolyásolja az ukrajnai helyzet amely a bank szerint is fokozta az inflációs nyomást és hozzájárult a negyedévre várható hitelveszteség növekedéséhez.

„Az orosz-ukrán konfliktus következményei, valamint a (koronavírus-fertőzés) Covid-19 miatt továbbra is fellépő gazdasági következmények számos termék áremelkedéséhez vezettek, aminek következtében az infláció emelkedése további problémákat okozott a monetáris hatóságoknak és ügyfeleinknek”

– jegyezte meg Noel Quinn a HSBC vezérigazgatója.

Quinn szerint az HSBC oroszországi üzleti tevékenységének „döntő többsége” a más országokban székhellyel rendelkező multinacionális vállalati ügyfeleket szolgálja ki, a bank pedig végrehajtja az Egyesült Királyság és más országok kormánya által bevezetett szankciókat. Ugyanakkor az HSBC előrejelzése szerint oroszországi tevékenysége „fenntarthatatlanná” válhat, ha további szankciókat vezetnek be Moszkvával szemben.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük