KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz légierő MLRS HIMARS rakétákat semmisített meg Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Orosz Légierő több mint száz, az Egyesült Államok által gyártott, többszörös kilövő rakétarendszerekhez használatos (MLRS) HIMARS rakétát semmisített meg július 24-én a Dnyipropetrovszk régióban – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Július 24-én az orosz légierő csapást mért egy lőszerraktárra, a dnyipropetrovszki Ljubimovka falu közelében, ahol több mint száz, az Egyesült Államokban gyártott HIMARS többszörös kilövésű rakétarendszerhez való rakétát semmisített meg  – jelentés írja .

Megjegyzik, hogy a légicsapás következtében legalább 120 embert vesztette életét, köztük a létesítményt őrző katonák, valamint külföldi zsoldosok és műszaki szakembereket.

Július 25-én az orosz fegyveres erők megtámadták az ukránok HIMARS támaszpontját a Hmelnickij régióban. A minisztérium hozzátette, hogy ezzel együtt légi, tüzérségi és rakétacsapásokkal négy rakéta- és tüzérségi fegyver- és lőszerraktárat semmisítettek meg a Dnyipropetrovszk régióban és a DPR-ben.

Előző nap az „O” csoport légvédelmi tisztje elmondta, hogy az orosz légvédelmi erők megtanulták, hogyan kell rsemlegesítenii az amerikai HIMARS többszörös kilövésű rendszerből indított rakétákat elismerve , hogy ez „nem egyszerű feladat.” Erre jelenleg a Buk M-3 légvédelmi rakétarendszer alkalmas.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: